Orkaitėje keptas karpis bus puiki puošmena Jūsų šventiniam stalui!
Ingredientai:
- 2.5 kg karpis ”Užauginta Lietuvoje”;
- 2 v. š. sviesto;
- 3 česnako skiltelės;
- Druskos;
- Juodųjų pipirų;
- Rozmarino šakelės;
- 1 citrina.
Gaminimo eiga
- Nuplauname karpį, nuvalome žvynus ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Paguldome į kepimo skardą.
- Kambario temperatūros sviestą sumaišome su smulkintu česnaku, rozmarino lapeliais, žiupsniu pipirų ir druskos. Prieskoniniu sviestu aptepame karpio viršų, likusį dedame į žuvies vidų.
- Į karpio vidų dedame pjaustytų citrinos griežinėlių, česnako skiltelių ir rozmarino šakelių. Visą žuvį apšlakstome citrinos sultimis ir dedame kepti 30-čiai minučių į 200 °C orkaitę.
Žuvis gaunasi sultinga, neišsausėja.
Kartu kepiau pomidorus su šakelėmis, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi. Prie karpio man visada norisi labai lengvo garnyro, tad pomidorai buvo pats tas, o jų rūgštelė derėjo su žuvimi.


Tokiu pat metodu galima kepti ir išfiletuotą arba kepsneliais supjaustytą žuvį. Visą karpį kepiau dėl efekto, tačiau filė gerokai patogiau padalinti visiems valgytojams, na o jei dar pašalini visus kaulus, rezultatas dar geresnis 🙂
Karpių galite rasti visose Lidl Lietuva parduotuvėse, tačiau tik ribotą laiką! Labai rekomenduoju pasinaudoti pasiūlymu, nes karpis išties nuostabi žuvis, o kas man labiausiai patinka- jis nėra sausas.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra