Keptas karpis Kalėdoms

Orkaitėje keptas karpis

Orkaitėje keptas karpis bus puiki puošmena Jūsų šventiniam stalui!

Ingredientai:

  • 2.5 kg karpis ”Užauginta Lietuvoje”;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 3 česnako skiltelės;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Rozmarino šakelės;
  • 1 citrina.

Gaminimo eiga

  1. Nuplauname karpį, nuvalome žvynus ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Paguldome į kepimo skardą.
  2. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su smulkintu česnaku, rozmarino lapeliais, žiupsniu pipirų ir druskos. Prieskoniniu sviestu aptepame karpio viršų, likusį dedame į žuvies vidų.
  3. Į karpio vidų dedame pjaustytų citrinos griežinėlių, česnako skiltelių ir rozmarino šakelių. Visą žuvį apšlakstome citrinos sultimis ir dedame kepti 30-čiai minučių į 200 °C orkaitę.

Žuvis gaunasi sultinga, neišsausėja.

Kartu kepiau pomidorus su šakelėmis, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi. Prie karpio man visada norisi labai lengvo garnyro, tad pomidorai buvo pats tas, o jų rūgštelė derėjo su žuvimi.

Tokiu pat metodu galima kepti ir išfiletuotą arba kepsneliais supjaustytą žuvį. Visą karpį kepiau dėl efekto, tačiau filė gerokai patogiau padalinti visiems valgytojams, na o jei dar pašalini visus kaulus, rezultatas dar geresnis 🙂

Karpių galite rasti visose Lidl Lietuva parduotuvėse, tačiau tik ribotą laiką! Labai rekomenduoju pasinaudoti pasiūlymu, nes karpis išties nuostabi žuvis, o kas man labiausiai patinka- jis nėra sausas.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*