Orkaitėje kepta skumbrė

Orkaitėje keptos skumbrės

Mano virtuvėje žuvis yra pakankamai dažnas svečias. Mūsų šeima žuvį vertina ir valgo įvairias jos rūšis. Šį kartą, tiesa, pirmą kartą, išbandėme orkaitėje keptas skumbres 🙂

Skumbrių įsigijome Lidl Lietuva parduotuvėse šią savaitę vykstančios Balkanų savaitės proga. Šalia įvairiausių Balkanų virtuvės skanumynų mano dėmesį patraukė greitai užšaldytos Nostja prekiniu ženklu pažymėtos skumbrės. Šią žuvį esame pratę valgyti rūkytą, bet gal verta pamėgint išsikepti? Nieko nelaukę, mėginam! 🙂

Ingredientai

  • 600 g. greitai užšaldytų skumbrių ”Nostja”;
  • 5 česnako skiltelių;
  • Citrinos griežinėlių;
  • Druskos;
  • Šviežių petražolių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Čili dribsnių.

Salotoms:

  • 1 pomidoras;
  • 1/3 ilgavaisio agurko;
  • 1/2 raudonosios paprikos;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • Šviežių krapų;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Skumbres atšildome ir išvalome, sudedame į kepimo skardą. Į vidų dedame citrinų griežinėlius, smulkintą česnaką.
  2. Petražoles susmulkiname, užpilame alyvuogių aliejumi, įberiame šiek tiek druskos ir gerai išmaišome. Pagamintu padažu apšlakstome žuvį.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C , dedame paruoštą žuvį kepti 20 minučių.
  4. Salotoms daržoves supjaustome kubeliais ir sumaišome visus ingredientus.

Prie žuvies derinau lengvai paruošiamas, gaivias šviežių daržovių salotas. Šviežias daržoves visais metų laikais galite rasti ”Lidl turgelyje”.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *