Šamas su pomidorais troškintas kokosų padaže

Šamas kokosų padaže

Žuvį mėgstu troškinti. Kepta žuvis jau atgyvenus, kepta orkaitėje- per paprasta. Troškinant žuvis tampa be galo minkšta, sultinga, na o jeigu dar ta žuvis yra šamas, tada aš visom keturiom už troškinimą!

Meilė šamui gimė prieš daug metų, nuo pat pirmojo kąsnio. Kai manęs klausia, kodėl būtent šamą taip mėgstu, dažniausiai atsakau kad būtent dėl jo mėsos: taip, mėsos, nes žuvies man jis neprimena. Kažkas tarp žuvies ir minkštos paukštienos 🙂 Jis net atrodo mėsingai!

Rūkytas šamas irgi nerealus, bet šį kartą ne apie jį. Troškinsim šamą kokosiniame padaže, dar dėsim pomidorų. Pomidorai su šamu mano skoniui puikiai dera, labai dažnai renkuosi šią kombinaciją.

Ingredientai

  • Šamo filė;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 1 v.š. kario prieskonių;
  • 200 g. vynuoginių pomidoriukų;
  • 220 ml daržovių sultinio;
  • 300 ml kokosų pieno;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Šviežių petražolių;
  • Laimo.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname juostelėmis pjaustytą svogūną. Beriame kario prieskonius, įspaudžiame česnaką, ir kepame dar minutę.
  2. Sudedame pomidorus, pilame sultinį su kokosų pienu ir įberiame šiek tiek druskos bei maltų juodųjų pipirų. Uždengiame dangčiu, sumažiname temperatūrą ir troškiname 10 minučių.
  3. Į keptuvę dedame šamą, apliejame padažu, uždengiame dangtį ir troškiname dar 10 minučių. Iškepęs šamas turi lengvai būi atplėšiamas šakute.
  4. Įmaišome šlakelį laimo sulčių, saują smulkintų petražolių ir patiekiame karštą.

Nemėgstantiems žuvies šamas gali būti tikras atradimas. Išties tie, ką vaišinau savo gamintu šamu, net nesuprato ką valgė, ir buvo nustebę kad čia žuvis. Bent jau išmėginti tikrai verta, nes žuvis, kaip žinome, yra labai sveika ir būtina sveikai, subalansuotai mitybai.

Troškintą žuvį patiekiu su ryžiais ir kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. O šamą pjaustote gabaliukais ar tiesiog visą file dedate?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *