Suši apkepas su surimiu

Sushi apkepas su surimi lazdelėmis

Pristatau suši apkepo receptą, kuris nustebins net visko mačiusius! 🙂 Pagaminti jį yra gerokai paprasčiau nei įprastinius sušius, o skoniu apkepas nuo pastarųjų tikrai neatsilieka.

Apkepas greitai paruošiamas, puiki alternatyva tradiciniam suši. Vynioti į Nori lakštus nieko nereikia, viskas daug paprasčiau: apkepo gabalėlį tiesiog įsidėkit į Nori lakšto gabalėlį, ir valgykit tiesiog rankomis.

Ingredientai

  • 1 puodelio apvalių ryžių;
  • 2 puodelių vandens;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/2 a.š. cukraus;
  • 2 v.š. ryžių acto;
  • Skrudintų sezamo sėklų;
  • Nori lakšto;
  • 150 g. krabų skonio lazdelių.
  • 3 v.š. kreminio sūrio;
  • 2 v.š. majonezo;
  • Laiškinių svogūnų;
  • Pomidorų padažo;
  • Česnakinio padažo.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame ryžius su žiupsneliu druskos, įmaišome ryžių acte ištirpintą cukrų ir paliekame atvėsti.
  2. Krabų skonio lazdeles suplėšome ir susmulkiname, sumaišome su kreminiu sūriu ir majonezu.
  3. Į kepimo indą sudedame ryžius, gerai suspaudžiame ir išlyginame paviršių. Ant viršaus beriame sezamų sėklų, smulkintų nori lakštų. Dedame paruoštų krabų skonio lazdelių sluoksnį, išlyginame paviršių, apiberiame sezamų sėklomis ir dedame kepti 15 minučių į 190 °C orkaitę.
  4. Apkepą apšlakstome padažu, apiberiame smulkintais laiškiniais svogūnais.

Patiekiame su nori lakštais, agurku, laiškiniais svogūnais. Valgome karštą.

Skanu, spalvinga, neįprasta ir nenuobodu. Būtent taip ir apibūdinčiau šį patiekalą 🙂

Ieškai daugiau alternatyvų sušiams? O gal tiesiog dievini surimį? Išbandyk dar vieną Japoniško stiliaus patiekalą Yaki Onigiri. Ingredientai panašūs, o pats patiekalas visiškai minimalistinis, įdomus ir stilingas.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*