Sushi kitaip: dubenėlyje ir sluoksniuojant

Sushi kitaip: dubenėlyje ir sluoksniuojant

Sushi galima ruošti ne tik tradiciniu būdu, juos sukant į jūros dumblių lakštus, bet ir į juos pažvelgti kitu kampu: patiekti dubenėliuose arba tiesiog sluoksniuoti, dailiai suteikiant patiekalui formą.

Tokiu būdu paįvairiname savo kulinarinę kasdienybę, ir sushiai nespėja nusibosti 🙂

Ingredientai

Ryžiams:

  • 1 puodelis apvalių ryžių;
  • 1.5 puodelio vandens;
  • 4 v.š. ryžių acto;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1 a.š. cukraus.

Patiekiam su:

  • Sūdyta parūkyta lašiša;
  • Agurkais;
  • Avokadais;
  • Nori lakštais;
  • Sezamų sėklomis.

Gaminimo eiga

  1. Ryžius nuplauname po šaltu vandeniu keletą kartų, kol vanduo taps skaidrus. Suberiame į puodą su paruoštu vandeniu, užverdame, sumažiname kaitrą ir verdame uždengus dangčiu apie 20 minučių.
  2. Kol ryžiai verda, ryžių actą sumaišome su cukrumi ir druska, dedame ant ugnies ir šildome tol, kol cukrus ištirps. Paliekame pravėsti.
  3. Išvirusius ryžius sumaišome su paruoštu ryžių actu, maišome švelniai su mediniu šaukštu.
  4. Į dubenėlį dedame ryžius. Ant viršaus dėliojame pjaustytus avokadus, agurkus, lašišą, smulkintus nori lakštus, apiberiame sezamų sėklomis.
  5. Jei pasirinkote gaminti sluoksniuotą bokštelį, tiesiog viską sluoksniuokite naudodami apvalią formą. Pradedame nuo ryžių, tada dedame nori lakštą, toliau agurkus, avokadus, smulkintą lašišą. Puošiame tais pačiais ryžiais, agurku, sezamų sėklomis.

Viską šiam patiekalui rasit Lidl Lietuva parduotuvėse. Jau nuo šiandien prasidėjo “Vitasia” Azijos skonių teminė savaitę, kuri kaskart atneša nuostabiausius skonius ir idėjas planuojant savaitės meniu🥢 Šį kartą į maisto planą įsitraukėm kokosų pieną (lęšių troškiniui), saldžiarūgštį padažą su ananasais (daržovių ir vištienos WOK’ui), sushi ryžius, ryžių actą, nori lakštus, sezamų sėklas šiandien gamintiem improvizaciniems “sushiams” 🙂

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*