Sveikieji lašišos mėsainiai

Šiandien buvo lašiša kitaip – gaminau sveikus burgerius! Kartais tiesiog norisi kažko įdomesnio. Šį variantą galima valgyti paprastai arba pilno grūdo miltų bandele, pasidarant ”tikrą” mėsainį (o gal žuvainį?). Nors iš tiesų man prie žuvies bandelė ne itin derėjo, tad valgiau su ryžiais ir daržovėm – buvo tiesiog puiku!

Žuvies paplotėliai itin greitai paruošiami, na o jų receptą rasite žemiau. Juos patiekit kaip tik norit. Aš supjausčiau agurką ir morkas juostelėmis, sumaišiau su šlakeliu ryžių vyno acto (tik tokį teturėjau) ir pabarsčiau šiek tiek smulkaus cukraus. Išviriau basmati ryžių, papjausčiau citrinos ir viskas 🙂

Ingredientai

  • 550g. lašišos file;
  • 2 valg. šaukšt. raudonosios kario pastos;
  • 1 valg. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 1 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • Kelios šakelės smulkintų petražolių (arba kalendros, bet aš jos nemėgtu tad dėjau petražoles);
  • 1 valg. šaukšt. augalinio aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus sudedam į blenderį ir malam tol kol gausim vientisą masę.
  2. Keptuvėje įkaitinam aliejų, formuojam plokščius žuvies paplotėlius ir kepam iš abiejų pusių apie 4-5 minutes. Turėtų gautis 4 paplotėliai.
  3. Kol kepsneliai kepa, pasiruoškit salotas 🙂

Rekomenduoju valgyti karštą.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*