Kas nemėgsta gardžių tacos, tiesa? Tai tiesiog pats nuostabiausias vasaros maistas, kai lyg valgyti labai stipriai ir nesinori, bet vistiek reikia. Į tacos galima dėti labai daug gerų dalykų, gausybę žalumynų, mėsą, žuvį, na o šį kartą dalinuosi puikiai pavykusiu receptu su traškiomis krevetėmis. Kartą paragavus, kartoti gali tekti ir dažniau 🙂
Ingredientai
Traškioms krevetėms reikės:
- 400g krevečių be uodegėlių;
- 100ml kefyro;
- 1/4 a.š. česnakinės druskos;
- Žiupsnis džiovinto jelapeno;
- 1/5 a.š. druskos;
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų;
- 1/2 puodelio kukurūzų krakmolo;
- Augalinio aliejaus gruzdinimui.
Tacos reikės:
- Taco laivelių;
- Žalio kopūsto;
- Mėlynojo kopūsto;
- Gvakamolės;
- Šviežios kaledros.
Gaminimo eiga
- Krevetėms pašaliname uodegėles.
- Kefyrą sumaišome su prieskoniais, ir į jį sudedame krevetes.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Traukiame krevetes po vieną iš kefyro marinato, apvoliojame kukurūzų krakmole ir dedame į aliejų gruzdintis ~2-3 minutėms, vieną kartą apverčiant.
- Taco laivelius pašildome orkaitėje pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Į vidų dedame smulkintus kopūstus, gvakamolę, krevetes, gausiai beriame kalendros.
- Pagardiname majoneziniu čili padažu, ir prieš valgant apšlakstome šviežiomis laimo sultimis.
Skanaus!
Aušra