Tacos su traškiomis krevetėmis

Kas nemėgsta gardžių tacos, tiesa? Tai tiesiog pats nuostabiausias vasaros maistas, kai lyg valgyti labai stipriai ir nesinori, bet vistiek reikia. Į tacos galima dėti labai daug gerų dalykų, gausybę žalumynų, mėsą, žuvį, na o šį kartą dalinuosi puikiai pavykusiu receptu su traškiomis krevetėmis. Kartą paragavus, kartoti gali tekti ir dažniau 🙂

Ingredientai

Traškioms krevetėms reikės:

  • 400g krevečių be uodegėlių;
  • 100ml kefyro;
  • 1/4 a.š. česnakinės druskos;
  • Žiupsnis džiovinto jelapeno;
  • 1/5 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1/2 puodelio kukurūzų krakmolo;
  • Augalinio aliejaus gruzdinimui.

Tacos reikės:

  • Taco laivelių;
  • Žalio kopūsto;
  • Mėlynojo kopūsto;
  • Gvakamolės;
  • Šviežios kaledros.

Gaminimo eiga

  1. Krevetėms pašaliname uodegėles.
  2. Kefyrą sumaišome su prieskoniais, ir į jį sudedame krevetes.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  4. Traukiame krevetes po vieną iš kefyro marinato, apvoliojame kukurūzų krakmole ir dedame į aliejų gruzdintis ~2-3 minutėms, vieną kartą apverčiant.
  5. Taco laivelius pašildome orkaitėje pagal instrukcijas ant pakuotės.
  6. Į vidų dedame smulkintus kopūstus, gvakamolę, krevetes, gausiai beriame kalendros.
  7. Pagardiname majoneziniu čili padažu, ir prieš valgant apšlakstome šviežiomis laimo sultimis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close