Tarta su žuvimi

Tarta su žuvimi

Esu iš tų žmonių, kurie labai nemėgsta gaminti tešlos. Nežinau kodėl, bet jau nuo vaikystės man tai yra pats nemaloniausias darbas. Galbūt kalti tie miltai, limpantys prie pirštų?

Kaip gerai, kad šiais laikais galima nusipirkti šaldytos sluoksniuotos tešlos! Labai palengvina gyvenimą tokiems kaip aš 🙂

Gaminau labai lengvą, greitai paruošiamą tartą su žuvimi. Na o kad nereikėtų žuvies ruošti, naudojau jau paruoštą Santa Bremor žuvies pastą. Jų yra įvairiausių rūšių, na o aš šį kartą rinkausi produktą su lašišinėmis žuvimis, ir dar ant viršaus dėjau papildomai sūdytos lašišos. Sugundžiau?

Ingredientai

  • 1 lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinis;
  • 140g žuvies pastos ”Santa Bremor”;
  • 100 g sūdytos lašišų filė;
  • 1/4 poro;
  • Krapų;
  • Juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Sluoksniuotą tešlą patiesiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Peiliu tešlą įpjauname iš visų pusių, nuo kraštelio palikdami 0.5-1cm tarpą.
  2. Žuvies pastą paskirstome po visą tešlą, neliečiant kraštelių. Ant viršaus dedame lašišos gabalėlius, poro griežinėlius ir šiek tiek krapų.
  3. Tešlos kraštelius aptepame išplaktu kiaušiniu, ir dedame kepti 20 minučių 180 °C temperatūroje.
  4. Iškepusią tartą apiberiame šviežiai maltais pipirais ir patiekiame karštą.

Tarta tiks ne tik tiems, kas neturi daug laiko gaminti, bet ir bus puikus patiekalas ant artėjančių švenčių stalo.

Ji minkšta, skonis- lašišos. Patiekalui naudojau Santa Bremor žuvies pastą, kuri pagaminta net iš kelių rūšių Atlantinės žuvies. Ją galima naudoti ne tik užkandžiams, bet ir į įvairius patiekalus, kuriuose paprastai naudotumėte kreminį sūrį (neskaitant desertų, žinoma).

Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Rekomenduoju valgyti šiltą su lengvomis daržovių salotomis.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Santa Bremor.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *