Upėtakis apelsinų padaže

Ieškote naujo skonio žuviai ar norite nustebinti svečius? Mėgstate apelsinus ir eksperimentus virtuvėje? Kodėl gi nepabandžius iškepti upėtakio apelsinų padaže, o jį patiekti su ridikėlių ir apelsinų salotomis! Vasariška, gaivu ir nekasdieniška! Aš tikrai nesu viena iš tų kurie mielai valgo obuolių salotas su majonezu, mėsą su uogomis arba keistus saldu – sūru derinius, bet su žuvimi laisvai eksperimentuoju, nes ji mano skoniui dera su viskuo. Netikit? Išbandykit 🙂

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • 2 nedidelės upėtakio filė;
  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 valg. šaukšt. grūdėtų garstyčių;
  • 2 apelsinai;
  • 1 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 240 g. ridikėlių;
  • 30 g. petražolių;
  • 80 g. granatų sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba folija, paguldome upėtakio file.
  2. Į nedidelį dubenėlį išspaudžiame pusę apelsino, įpilame pusę šaukšto medaus, sudedame garstyčias ir įtarkuojame pusės apelsino žievelę. Viską gerai išmaišome ir šiuo padažu pertepame žuvį. Dedame kepti 12-15 minučių.
  3. Išspaudžiame kitą apelsino pusę, sumaišome su medumi ir citrinų sultimis. Įpjaustome ridikėlius, suberiame granatų sėklas, stambiai plėšytas petražoles ir likusio apelsino skilteles be odelių. Gerai išmaišome ir sudedame į lėkštes.
  4. Iškepusį upėtakį patiekiame kartu su salotomis. Skanu tiek karštas, tiek šaltas.

Geriausia valgyti iš karto, tą pačią dieną. Žuvį supjausčiau mažais gabalėliais, nors kepiau didelę vientisą file.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*