Upėtakis apelsinų padaže

Ieškote naujo skonio žuviai ar norite nustebinti svečius? Mėgstate apelsinus ir eksperimentus virtuvėje? Kodėl gi nepabandžius iškepti upėtakio apelsinų padaže, o jį patiekti su ridikėlių ir apelsinų salotomis! Vasariška, gaivu ir nekasdieniška! Aš tikrai nesu viena iš tų kurie mielai valgo obuolių salotas su majonezu, mėsą su uogomis arba keistus saldu – sūru derinius, bet su žuvimi laisvai eksperimentuoju, nes ji mano skoniui dera su viskuo. Netikit? Išbandykit 🙂

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • 2 nedidelės upėtakio filė;
  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 valg. šaukšt. grūdėtų garstyčių;
  • 2 apelsinai;
  • 1 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 240 g. ridikėlių;
  • 30 g. petražolių;
  • 80 g. granatų sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba folija, paguldome upėtakio file.
  2. Į nedidelį dubenėlį išspaudžiame pusę apelsino, įpilame pusę šaukšto medaus, sudedame garstyčias ir įtarkuojame pusės apelsino žievelę. Viską gerai išmaišome ir šiuo padažu pertepame žuvį. Dedame kepti 12-15 minučių.
  3. Išspaudžiame kitą apelsino pusę, sumaišome su medumi ir citrinų sultimis. Įpjaustome ridikėlius, suberiame granatų sėklas, stambiai plėšytas petražoles ir likusio apelsino skilteles be odelių. Gerai išmaišome ir sudedame į lėkštes.
  4. Iškepusį upėtakį patiekiame kartu su salotomis. Skanu tiek karštas, tiek šaltas.

Geriausia valgyti iš karto, tą pačią dieną. Žuvį supjausčiau mažais gabalėliais, nors kepiau didelę vientisą file.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *