Ieškote naujo skonio žuviai ar norite nustebinti svečius? Mėgstate apelsinus ir eksperimentus virtuvėje? Kodėl gi nepabandžius iškepti upėtakio apelsinų padaže, o jį patiekti su ridikėlių ir apelsinų salotomis! Vasariška, gaivu ir nekasdieniška! Aš tikrai nesu viena iš tų kurie mielai valgo obuolių salotas su majonezu, mėsą su uogomis arba keistus saldu – sūru derinius, bet su žuvimi laisvai eksperimentuoju, nes ji mano skoniui dera su viskuo. Netikit? Išbandykit 🙂
Gaminsime 2 porcijas.
Ingredientai
- 2 nedidelės upėtakio filė;
- 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 1 valg. šaukšt. grūdėtų garstyčių;
- 2 apelsinai;
- 1 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- 240 g. ridikėlių;
- 30 g. petražolių;
- 80 g. granatų sėklų.
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba folija, paguldome upėtakio file.
- Į nedidelį dubenėlį išspaudžiame pusę apelsino, įpilame pusę šaukšto medaus, sudedame garstyčias ir įtarkuojame pusės apelsino žievelę. Viską gerai išmaišome ir šiuo padažu pertepame žuvį. Dedame kepti 12-15 minučių.
- Išspaudžiame kitą apelsino pusę, sumaišome su medumi ir citrinų sultimis. Įpjaustome ridikėlius, suberiame granatų sėklas, stambiai plėšytas petražoles ir likusio apelsino skilteles be odelių. Gerai išmaišome ir sudedame į lėkštes.
- Iškepusį upėtakį patiekiame kartu su salotomis. Skanu tiek karštas, tiek šaltas.
Geriausia valgyti iš karto, tą pačią dieną. Žuvį supjausčiau mažais gabalėliais, nors kepiau didelę vientisą file.
Skanaus!
Aušra