Azijietiški agurkai spiralės yra labai smagus užkandis, kurį galit drąsiai paversti ir į salotas! Spirales valgyti smagu, neįprasta, bet šiek tiek užtrunka dailiai supjaustyti. Tad jeigu poreikio tokiai naujovei nėra, tiesiog agurkus pjaustykite griežinėliais ir sekite receptą salotoms 🙂

Greitai paruošiama, skanu, gaivu, trašku. Tikrai kartosim!
Ingredientai
Agurkams:
- 2 ilgavaisiai agurkai;
- 2 v.š. druskos;
- Šalto vandens.
Padažui:
- 2 v.š. sojų padažo;
- 1 a.š. smulkinto česnako;
- 1 v.š. ryžių vyno acto;
- 1 v.š. skrudintų sezamų sėklų;
- 1 v.š. rudojo cukraus;
- 1 v.š. sezamų sėklų;
- 1 v.š. smulkintų laiškinių svogūnų;
- Žiupsnio čili dribsnių.
Gaminimo eiga
- Agurką paguldome ant 2 pagaliukų ir įpjauname šiek tiek įstrižai iki pat pagaliuko. Apverčiame, ir ta pačia kryptimi įpjauname agurką ir iš kitos pusės. Gausis agurko spiralės!
- Jas sudedame į dubenį, užberiame druską, įtriname ir palaikome iki 10 minučių- druska suteiks agurkams dar daugiau traškumo. Juos keletą kartų perplauname po šaltu vandeniu.
- Sumaišome visus ingredientus padažui ir juo užpilame agurkų spirales. Įtriname padažą, bent keletą minučių leidžiame pasimarinuoti, ir keliaujame mėgautis puikiu agurkų užkandžiu!
Mano dukrytė iš daržovių pripažįsta tik agurką, tai kaip jai patiko!!! Labai smagu valgyti, skanu, ir tiek daug traškumo!





Skanaus!
Aušra