Azijietiškos ropių ir morkų salotos: traškios, gaivios, labai pikantiško skonio🥕🥢
Puikiai tiks paįvairint kasdienybei! Na o jeigu nesinori Asian vibes, padažui naudokit tiesiog alyvuogių aliejų, lašelį citrinų sulčių, druskos, pipiriukų.

Ingredientai
Salotoms:
- 2 ropių;
- 2 morkų;
- 1 v.š. smulkintų petražolių;
- 3 v.š. moliūgų sėklų;
- 1 v.š. sezamų sėklų;
- 1/2 puodelio anakardžių.
Padažui:
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 a.š. ryžių vyno acto
- 1 česnako skiltelės
- 1/2 a.š. medaus
- 1 a.š. skrudintų sezamų aliejaus.
Gaminimo eiga
- Ropes ir morkas supjaustome šiaudeliais, sumaišome su smulkintomis petražolėmis, moliūgų ir sezamų sėklomis, smulkintais anakadžiais.
- Sumaišome visus ingredientus padažui kartu ir užpilame salotas, gerai išmaišome.
Patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą atvėsinti, išimame prieš pat valgant.
Ropė išties yra labai skani daržovė, kurią atradau visai neseniai. Tiesą sakant jas vis matydavau parduotuvių lentynose, bet bijodavau pirkti iš nežinios, ką reikės iš jų pasigaminti. O dabar labai gailiuosi dėl savo nepamatuotų baimių, nes ropes skanu ir sveika valgyti tiesiog susipjausčius gabalėliais.



Skanaus!
Aušra