Silkė su burokėliais

Šiemet per šventes nusprendėme valgyti tradicinį maistą, tačiau iškilo problema: kuo pakeisti majonezą baltoje ir burokėlių mišrainėje? 🤔 Jo man tenka atsisakyt dėl dukrytės.

Taip gimė idėja pagaminti kiek kitoką burokėlių mišrainę su silke. Burokėlius kartu su morkomis kepiau orkaitėje su pikantišku padažu, o viską vainikavo karalienė Santa Bremor lengvai sūdyta silkė Maties. Nes kaipgi be jos? Mano švenčių planas: silkė su burokėliais, silkė su grybais, silkė su silke..😃

Daržovių padažas puikiai pakeis tradicinį majonezą, patiekalas bus gerokai sveikesnis. Paruošimas labai lengvas.

Ingredientai

  • Silkės Maties;
  • 4 burokėlių;
  • 2 morkų;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. skysto medaus;
  • 1 v.š. balzaminio acto;
  • 1/2 a.š. rozmarino;
  • 1/3 a.š. druskos;
  • 1/3 a.š. pipirų.
  • Papildomai galima dėti įvairių sėklų, fetos sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Burokėlius ir morkas supjaustome nedideliais gabalėliais.
  2. Iš alyvuogių aliejaus, medaus, balzamiko ir prieskonių paruošiame padažą, kurį supilame į burokėlius. Juos beriame ant kepimo skardos, morkas dedame šalia- jas tik apšlakstome aliejumi ir beriame šiek tiek druskos.
  3. Kepame 180 C orkaitėje apie 30-40 minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Silkės gabaliukus įmaišome į daržoves arba dedame ant viršaus. Pasirinktinai galime užbarstyti fetos ir įvairių sėklų- moliūgų, saulėgrąžų.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Santa Bremor.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close