Šiemet per šventes nusprendėme valgyti tradicinį maistą, tačiau iškilo problema: kuo pakeisti majonezą baltoje ir burokėlių mišrainėje? 🤔 Jo man tenka atsisakyt dėl dukrytės.
Taip gimė idėja pagaminti kiek kitoką burokėlių mišrainę su silke. Burokėlius kartu su morkomis kepiau orkaitėje su pikantišku padažu, o viską vainikavo karalienė Santa Bremor lengvai sūdyta silkė Maties. Nes kaipgi be jos? Mano švenčių planas: silkė su burokėliais, silkė su grybais, silkė su silke..😃
Daržovių padažas puikiai pakeis tradicinį majonezą, patiekalas bus gerokai sveikesnis. Paruošimas labai lengvas.
Ingredientai
- Silkės Maties;
- 4 burokėlių;
- 2 morkų;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. skysto medaus;
- 1 v.š. balzaminio acto;
- 1/2 a.š. rozmarino;
- 1/3 a.š. druskos;
- 1/3 a.š. pipirų.
- Papildomai galima dėti įvairių sėklų, fetos sūrio.
Gaminimo eiga
- Burokėlius ir morkas supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Iš alyvuogių aliejaus, medaus, balzamiko ir prieskonių paruošiame padažą, kurį supilame į burokėlius. Juos beriame ant kepimo skardos, morkas dedame šalia- jas tik apšlakstome aliejumi ir beriame šiek tiek druskos.
- Kepame 180 C orkaitėje apie 30-40 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Silkės gabaliukus įmaišome į daržoves arba dedame ant viršaus. Pasirinktinai galime užbarstyti fetos ir įvairių sėklų- moliūgų, saulėgrąžų.
Reklama sukurta bendradarbiaujant su Santa Bremor.
Skanaus!
Aušra