Sezoninių daržovių gaivios salotos su Azijietišku cinkeliu✨🥗
Prie kepsninėje keptos mėsytės siūlau šias gaivias ir maistingas salotas🍃
Ingredientai
Salotoms:
- Šviežio kopūsto
- Mėlynojo kopūsto
- Virtos bolivinės balandos
- Smulkintų petražolių
- Smulkintų svogūnų laiškų
- Morkos
- Saujos anakardžių riešutų;
- 2 v.š. sezamų sėklų.
Padažui:
- 4 v.š. ryžių acto
- 1 v.š. klevų sirupo
- 2 v.š. sojų padažo
- 1/2 a.š. tarkuoto imbiero
- 2 česnako skiltelės
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Anakardžius susmulkiname ir beriame ant kepimo popieriaus kartu su sezamų sėklomis ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Kepame 180 C orkaitėje apie 5-8min, kol sėklos lengvai paruduos.
- Susmulkiname daržoves, sumaišome su virta bolivine balanda. Beriame apkepintus anakardžius ir sėklas, sumaišius padažo ingredientus užpilame juo salotas ir viską gerai sumaišome traiškydami daržoves ranka. Tiekiame!🥗
Laikome šaldytuve geriausia iki 24val.
Skanaus!
Aušra