Gaivios agurkų ir ridikėlių salotos su feta

Gaivios agurkų ir ridikėlių salotos

Pastaruoju metu testuoju įvairiausias salotas ir ieškau gerų kombinacijų. Atsirado poreikis papildyti salotų skiltį,palaikiusnes jas valgome dažnai, o sugalvoti čia ir dabar, kokias salotas pagaliminti, neretai būna sudėtinga užduotis. Tokiais kartais laimi agurkų ir pomidorų salotos, kurios jau tikrai atsibodo!

Kadangi agurkų šaldytuve turime dažnai, visai netyčia atradau puikų derinį su avinžirniais ir fetos sūriu. Labai lengva, skanu, gaivu. Galima valgyti iškart, arba palaikius salotas šaldytuve bent pusvalandį. Ragaujant iškart, skonis gaivus, daržovės traškios, o valgant pastovėjusias šaldytuve- skonis pasikeičia, agurkai tampa tarsi lengvai pamarinuoti. Išbandykit ir taip, ir taip 🙂

Ingredientai

Salotoms:

  • 1 ilgavaisis agurkas;
  • 200 g ridikėlių;
  • 1/2 mėlynojo svogūno;
  • Keletas šakelių petražolių;
  • 150 g virtų avinžirnių;
  • 100 g fetos sūrio;
  • Kanapių sėklų.

Padažui:

  • 30 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. laimo sulčių;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Žiupsnis čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Plonais griežinėliais supjaustome agurkus, svogūną ir ridikėlius. Susmulkiname petražoles ir viską sumaišome kartu. Beriame avinžirnius, kanapių sėklas, įtrupiname fetos sūrį.
  2. Sumaišome visus padažo ingredientus, pilame ant salotų ir gerai išmaišome.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *