Gaivios daržovių ir kynvos salotos

Gaivios daržovių ir kynvos salotos

Gaivios daržovių salotos mūsų namuose yra pačios einamiausios!

Majonezo jau gan seniai nepripažįstu kaip pagrindinio salotų ar mišrainių padažo ingrediento 🙂 Kokybiškas majonezas kaip sudėtinė dalis- žinoma, kodėl gi ne! Kartais jam pakeisti alternatyvą rasti nėra lengva. Bet salotose itin mėgaujuosi kokybiškais alyvuogių arba sėklų aliejais, Itališku balzamiku, lietuvišku medumi ir kitų natūralių ingredientų skonių paletėmis.

Na o šios salotos yra iš to, ką dažniausiai turime šaldytuve 🙂 Įmaišiau ir virtos kynvos, norėjosi papildyti daržoves. Taip pat skrudintos sėklos ir riešutai visada įneša papildomo traškesio, vitaminų ir pagyvina kasdienines daržoves.

Padažas rekomendacinis, galite naudoti tiesiog kokybišką alyvuogių aliejų su citrinų sultimis ir druska- nemirštanti klasika. Šviežiai spaustas alyvuogių aliejus pats iš savęs jau yra pats geriausias padažas- tuo natūraliu aliejumi tiesiog reikia mėgautis.

Ingredientai

Salotoms:

  • 1 puodelio smulkinto raudonojo kopūsto;
  • 1 puodelio tarkuotų morkų;
  • 1 puodelio smulkintų lapinių kopūstų;
  • 1 puodelio virtos kynvos (bolivinės balandos);
  • 1/2 puodelio smulkintų laiškinių svogūnų;
  • 1/2 puodelio skaldytų migdolų;
  • 2 v.š. sezamo sėklų.

Padažui:

  • 7 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. ryžių vyno acto;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 a.š. sojų padažo;
  • 1/2 a.š. skrudintų sezamų aliejaus;
  • Žiupsnis druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Skaldytus migdolus ir sezamo sėklas pakepiname sausoje keptuvėje, kol jos paskleis savo aromatą ir lengvai paskrus.
  2. Lapinius kopūstus smulkiai suplėšome, stengiamės palikti kuo mažiau kotelių ir gyslelių. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir rankomis minkome tol kol suminkštės (alternatyva- keletą minučių padaužyti buku įrankiu, pvz kočėlu). Suminkštintus lapinius kopūstus lengviau valgyti.
  3. Smulkintus kopūstus, lapinius kopūstus, morkas, virtą atvėsintą kynvą ir smulkintus svogūnų laiškus sumaišome, suberiame skrudintus migdolus bei sezamo sėklas.
  4. Pasigaminame padažą: alyvuogių aliejų, ryžių vuno actą, medų, sojų padažą, skrudintų sezamų aliejų, druską ir pipirus gerai sumaišome kartu. Pilame ant salotų, išmaišome, paragaujame ar netrūksta druskos, galbūt šiek tiek citrinų sulčių.

Iš nurodyto kiekio gausite gan nemažą kiekį, sakyčiau apie 4 porcijas. Likutį laikome šaldytuve, sandariai uždarytame inde 2-3 dienas. Išties laikosi gan neblogai, greitai gendančių produktų čia nėra. Skanu šaltos, na o trečią dieną jos buvo tokios pat skanios kaip ir pirmą, tik migdolai nebebuvo traškūs, prisigėrė padažo.

Ragaujam, traškinam, ir nepamirštam kartas nuo karto pakartoti! 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *