Kuskusą pamilau būtent šių salotų dėka. Nereikalaujančios daug pastangų, sočios ir gaivios salotos užkariavo mūsų širdis, tikiuosi kad užkariaus ir Jūsiškes 🙂 Gaminam!
Ingredientai
- 100 g. kuskuso kruopų;
- 150 ml. verdančio vandens;
- 10 vynuoginių pomidoriukų;
- 1 mažas agurkas;
- 1 mažas raudonasis svogūnas;
- 1 raudonoji paprika;
- 1 sauja razinų;
- Padažui: šaukštas alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto;
- Druskos ir pipirų paskaninimui.
Paruošimas
- Sudedame kuskuso kruopas į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame viršų ir paliekam 5 minutėm. Kruopos turi sugerti visą vandenį. Po 5 minučių nuimam lėkštę, išmaišom kuskusą šakute ir paliekam atvėsti.
- Pomidoriukus perpjaunam pusiau, agurką pjaustom kubeliais, svogūną supjaustau plonais šiaudeliais, papriką taip pat. Viską sudedam ant kuskuso, suberiam razinas ir gerai išmaišom. Alyvuogių aliejų sumaišom su balzaminiu actu ir pilam į salotas, dar kartą išmaišom. Pabarstom pipirų bei druskos pagal skonį.
Štai ir viskas. Labai paprastas receptas, puikiai tinka tiek valgyti namie, tiek sotiems pietums į darbą. Į jas galima dėti ir petražolių, puikiai dera.
Skanaus!
Aušra