Graikiškos salotos su feta

Graikiškos salotos

Graikiškos salotos- mano vienos mėgiamiausių. Be galo žaviuosi Viduržemio jūros regiono (Italų, graikų) mityba, bei gyvenimo būdu. Kartais pagalvoju, kaip mielai gyvenčiau pietuose ir valgyčiau taip, kaip jie 🙂

Ši savaitė dedikuota Graikijai ir nuostabiajai jos virtuvei. Lidl Lietuva parduotuvėse visą šią savaitę rasite Eridanous prekiniu ženklu pažymėtų produktų, su kuriais galėsite susikurti mini Graikiją savo namuose 🙂 Graikijos savaitės metu visada prisiperku fetos, sūrio sūryme ir alyvuogių – šie mano visų laikų LIDL favoritai!

Kaip jau supratot, gaminsim salotas. Jos puikiai nupiešia Viduržemio jūros regiono dietos paveikslą: alyvuogių aliejus, daug daržovių, alyvuogių. Ar žinojot, jog graikai valgo labai daug daržovių? 🙂 Turiu kolegą graiką, kuriam buvo gan sunku priprasti prie mums įprasto maisto, itin trūko daržovių ir to lengvumo jausmo pavalgius. Prisiminus jį, nusprendžiau pasidalinti puikių salotų receptu.

Ingredientai

  • 300 g. pomidorų;
  • 1/2 ilgavaisio agurko;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1 žalioji paprika;
  • 1 puodelis Kalamata alyvuogių ”Eridanous”;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • 1 a. š. raudonojo vyno acto;
  • Druskos;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 100 g brandinto sūrio sūryme ”Eridanous”.

Gaminimo eiga

  1. Daržoves supjaustome, suberiame į gilų dubenį kartu su Kalamata alyvuogėmis.
  2. Užpilame citrinų sultimis, raudonojo vyno actu, aliejumi. Įberiame druskos pagal skonį, raudonėlio, įspaudžiame česnaką ir gerai išmaišome.
  3. Supjaustome brandintą sūrį ir užberiame ant salotų. Galite išmaišyti, tokiu atveju gabaliukai patrupės.

Šias salotas valgome su traškia ciabatta ar panašaus tipo duona, arba tiesiog jas naudojame kaip garnyrą.

Jeigu norite šias salotas lengvai paversti pagrindiniu patiekalu, įmaišykite virtų avinžirnių. Bus itin sotu, gausite daug papildomų skaidulų, baltymų, geležies ir kitų maistingųjų medžiagų, tad labai rekomenduoju.

Daržoves rasite Lidl turgelyje. Kai neturiu progos nueiti į turgų, daržoves visada perku būtent ten! Taip pat primenu, jog skaniausi ir aromatingiausi pomidorai visada būna su šakelėmis 🙂

Daržoves pjaustome pakankamai stambiai. Salotos turi būti traškios, skoniu- lengvai rūgščios, sūrios.

Naudokite kokybišką alyvuogių aliejų ir Kalamata alyvuoges- pajusite didelį skonio skirtumą. Sūris vainikuoja visus šiuos tobulus skonius.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *