Greitos ir gaivios daržovių salotos

Tai bene pačios paprasčiausios salotos kokias tik galima sugalvoti! Nors ir paprastai, bet ne prastai. Šių salotų skonio variacijos gali būti įvairios, nes pats skonis priklauso nuo padažo. Šį kartą pasirinkau rūgštų padažą, kadangi karštą dieną norėjosi kažko gaivaus. Jei rūgstumo nemėgstate, šioms salotoms puikiai tiks vien tik alyvuogių aliejus.

Šioms “tinginio“ salotoms reikės tik keleto paprasčiausių produktų, kuriuos dažniausiai turime savo šaldytuvuose.

Ingredientai

  • 1 nedidelis agurkas;
  • 1 didelis pomidoras arba keletas vynuoginių pomidoriukų;
  • Keletas šaukštų konservuotų kukurūzų (pagal skonį);
  • 1 avokadas;
  • Svogūno laiškai.

Padažui reikės:

  • 1 šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • Šlakelis šviežiai spaustos citrinos;
  • 1/2 šaukšt. balzaminio acto (tik tuo atveju jei norit stipraus rūgštumo, jei ne – acto nedėkit);
  • Žiubsnelis druskos;
  • Žiubsnelis pipirų;

Paruošimas

  1. Agurką ir pomidorus smulkiai supjaustom ir gražiai išdėliojam dubenėjyje kuriame patieksime salotas. Avokadą supjaustom juostelėmis ir dedam šalia daržovių. Į likusią vietą lėkštėje sudedam kukurūzus, ir viską apibarstom smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Salotas galime papuošti citrinos skiltele.
  2. Padažui sumaišome alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Priminsiu kad balzaminį actą dedam tik jei mėgstam labai rūgščiai 🙂

Viskas! Šioms salotoms paruošti prireikė apie 10 minučių – greita ir paprasta! Tokias salotas dažnai renkuosi vakarienei, kadangi jos yra lengvos, o avokadas suteikia sotumo jausmą. Padažą geriausia patiekti atskirai kad būtų galima reguliuoti rūgštumą pagal skonį.

Skanaus!

Aušra

q r

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*