Kopūstų ir Morkų Salotos ”Coleslaw”

Kam teko pabuvoti Anglijoje, greičiausiai visiems teko ragauti populiariasias kopūstų ir morkų salotas, vietinių vadinamas ”coleslaw”. Jos yra vienos mano mėgiamiausių, tačiau jomis nepiktnaudžiauju dėl didelio majonezo kiekio. Besvajodama apie sočiasias britiškas kremines kopūstų salotas pasigaminau sveikesnę, ir ne ką prastesnę salotų versiją, kuri gavosi itin įdomaus skonio. Bandom? Žinoma! 🙂

Ingredientai

  • 1/3 balto kopūsto;
  • 1/3 mėlyno kopūsto;
  • 2 morkos;
  • 1/2 puodelio sėklų mišinio (moliūgų, saulėgrąžų, sezamo, linų sėmenų);
  • Kelios šakelės šviežių krapų.

Padažui reikės:

  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kmynų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį dubenį supjaustome daržoves plonomis juostelėmis. (Jei neturite daržovių pjaustyklės, rekomenduoju įsigyti julienne stiliaus įrankį daržovių pjaustymui. Saviškį pirkau iš Ebay). Suberiam smulkiai pjaustytus krapus.
  2. Suberiam sėklas į puodą ir pakepinam ant ugnies tol kol jos įkais, pradės skleisti savo kvapą ir šokinėti po puodą. Apkepintas sėklas suberiam į pjaustytus kopūstus ir gerai išmaišom.
  3. Mažam dubenėly sumaišom alyvuogių aliejų su citrinos sultimis. Įspaudžiam česnaką, suberiam kmynus, druską, ir gerai išmaišom. Padažą užpilam ant daržovių, vėl išmaišom. Paragaujam, jei trūksta citrinos sulčių arba druskos – įdedame papildomai.

Patiekti šias salotas reikėtų iš karto. Jei iškart nesiruošiat valgyti, rekomenduočiau uždengti ir laikyti šaldytuve iki kelių valandų.

Ši sveikoji ”coleslaw” versija puikiai tinka prie mėsos patiekalų.

Skanaus!

Aušra

 

3 komentarai

  1. Pati nesitikėjau, bet man jos labai skanios su trupučiu saliero.

     
  2. Žinok, aš irgi jų siaubingai nemėgstu, bet paragavau coleslaw, kur jų buvo tik šiek tiek įdėta, suteikė tokį įdomų prieskonį ir buvo žiauriai gerai!

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*