Kopūstų salotos coleslaw su šviežiomis daržovėmis ir pikantišku padažu

Kopūstų salotos coleslaw kitaip

Kopūstų salotos yra mano vienos mėgiamiausių. Kai įprastos coleslaw salotos pabosta, imuosi kiek įdomesnių variantų.

Viską gaminau iš savo šaldytuvo turinio, nieko specialiai nepirkau. Dabar turėjau porą nuobodžiaujančių kopūstų, tai sumečiau mandresnes coleslaw salotas: daugiau įvairių daržovių, be majonezo! Jei nemėgstat eksperimentų, tiks ir majonezas.

Ingredientai

Salotoms:

  • 1 morkos;
  • Mėlynojo kopūsto;
  • Žaliojo kopūsto;
  • 1/2 raudonosios paprikos;
  • Sauja ridikėlių;
  • Laiškinių svogūnų;
  • Krapų;
  • Skaldytų migdolų.

Padažui:

  • 1 a.š. garstyčių;
  • 2 v.š. citrinų sulčių;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. Sumac (žagrenio);
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Padažo ingredientus sumaišome.
  2. Daržoves supjaustome juostelėmis, migdolus pakepiname keptuvėje, žalumynus susmulkiname. Viską užpilame padažu, sumaišome ir leidžiame susigerti padažui palikdami salotas pastovėti geram pusvalandžiui.

Sumac nėra būtinas bet suteikia labai gero vaisinio skonio, yra itin naudingas prieskonis, tad jį labai mėgstu savo virtuvėje.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki, kur perkate Sumac prieskonį?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *