Maistingos salotos tiek kelionei, tiek valgyti namuose👌 O kad jos būtų dar maistingesnės ir naudingesnės, joms naudojau supermaistą- džiovintus fermentuotus mikrodumblius Golden Chlorella!
Produktas itin naudingas sveikatai. Net neabejoju jog šie mikrodumbliai bus ateities maistas: čia gausu augalinių baltymų, vitaminų, mineralų bei kitų maistinių medžiagų, o kas svarbiausia- mikrodumbliai taip nealina žemės kaip gyvulininkystė ir ūkininkavimas (pvz. sojos auginimui sunaudojami ištekliai).
Kadangi mikrodumbliai yra beskoniai, juos galima naudoti įvairiuose patiekaluose, skonio tikrai nepagadins!
Išbandykit šias salotas, Golden Chlorella miltelius įmaišydami tiesiog į padažą.

Ingredientai
- Virtos atvėsintos kynvos
- Virtų avinžirnių
- Skirtingų spalvų paprikų
- Mėlynojo svogūno
- Agurko
- Petražolių
- Laiškinių svogūnų
- 1 a.š. Golden Chlorella mikrodumblių miltelių.
Padažui: alyvuogių aliejus, raudonojo vyno actas, citrinų sultys, dijon garstyčios, druska, juodieji pipirai, raudonėlis.
Gaminimo eiga
- Virtą kynvą ir avinžirnius sluoksniuojame stiklainiuke kartu su daržovėmis ir žalumynais.
- Padažą darome atskirai- sumaišome visus ingredientus. Pagrindas- alyvuogių aliejus, visa kita po šlakelį. Pabaigoje įmaišome šaukštelį mikrodumblių.
- Padažą laikome atskirai, į salotas įmaišome tik prieš pat valgant. Tiek salotos, tiek padažas šaldytuve sėkmingai išbus keletą dienų.


Apie mikrodumblius pasiskaityti galite čia. Išties tai mums dar ne itin žinomas produktas, bet jo nauda neįtikėtina! Tikiu, jog mikrodumbliai bus ateities maistas.

Šios salotos yra ne tik lengvos, bet ir labai sočios, tad puikiai tinka pietų dėžutei. Indelis, kuriame salotos fotografuotos, užsisuka, ir jį itin patogu įsimesti į rankinę, tad žinant kad nespėsi pavalgyt, labai pravartu turėti tokį paruoštuką 🙂
Padažo nenufotografavau, bet jį supilu ant salotų arba jei jas valgysiu kitą dieną, laikau atskirame indelyje.
Jeigu mėgstate kynvą, arba kitaip bolivinę balandą, siūlau išmėginti ir šias salotas, arba šį apkepą.
Skanaus!
Aušra