Pikantiškos marinuotos vištienos salotos

Šias salotas gaminu jau nebe pirmą kartą, mūsų virtuvėje jos yra tikras hitas. Nors ir paprastai nemėgstu jokio saldaus skonio kartu su mėsa, šios salotos yra kažkas nepaprasto – vienintelis patiekalas kurį dievinu dėl savo įvairiapusiško skonio!

Žemiau dalinuosi salotų receptu ir pirmu bandymu gaminimo procesą perteikti kartu su Youtube video 🙂

Ingredientai

  • 1 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 valg. šaukšt. kario miltelių;
  • 1/4 valg. šaukšt. malto kumino;
  • 1 česnako skiltelė, smulkinta;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 vištienos file (padalinta į 4 dalis);
  • 1 valg. šaukšt. riešutų sviesto (su riešutų gabalėliais, be cukraus);
  • 1 valg. šaukšt. saldaus čili padažo;
  • 1 valg. šaukšt. laimo sulčių;
  • Alyvuogių aliejaus (kepimui);
  • 2 itin mažos romaininės salotos (angl. little gem);
  • 1/4 agurko;
  • 1 svogūnėlis (angl. banana shallot) arba šiek tiek raudonojo svogūno;
  • 1/2 granato sėklų;

Jeigu mėgstate, paskaninkite smulkinta kalendra. Dėl jos išskirtinio skonio mes jos nemėgstam, bet ji čia labai derėtų, tad kalendros mėgėjai – drąsiai ją naudokit 🙂

Gaminimo eiga

  1. Vištienos marinavimas. Į dubenėlį įpilame sojų padažą, suberiam karį su kuminu, česnaką, sudedam medų ir gerai išmaišom. Išvoliojame vištieną šiame marinate ir paliekam šaldytuve 1 valandai arba, geriausia, per naktį. Kadangi šių salotų “vinis“ yra vištiena, itin svarbu ją gerai pamarinuoti.
  2. Salotų padažas. Sumaišome riešutų sviestą su čili padažu, laimo sultimis ir 2 valgomaisiais šaukštais vandens. Vanduo reikalingas tik suskystinti padažui.
  3. Vištienos kepimas. Įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam marinuotą vištieną. Kepam apie 10 minučių kartas nuo karto pavartydami, leisdami vištienai gražiai apskrusti iš visų pusių. Iškepus leidžiame šiek tiek pravėsti ir supjaustome juostelėmis.
  4. Kol vištiena vėsta, paruošiam salotas. Salotas padalinu į ketvirčius ir išdėlioju lėkštėje. Suberiam smulkintą agurką, granato sėklas ir plonomis juostelėmis pjaustytą svogūną. Viename lėkštės šone dedame šaukštą padažo, o kitame gražiai išdėliojame juostelėmis pjaustytą vištieną. Galima ant salotų viršaus išspausti šiek tiek laimo sulčių.

Salotas rekomenduoju valgyti kol vištiena dar šilta.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*