Pomidorų ir fetos salotos

Nors pusryčiams esu įpratusi valgyti avižinę košę arba granolą su uogomis, turint daugiau laiko stengiuosi pasigaminti kažką kitokio. Kadangi labai mėgstu kiaušinius, o pusryčiam jie puikiai tinka, nusprendžiau valgyti juos, o šalia, žinoma, reikia kalno lengvų salotų! Šios pomidorų salotos su feta pakankamai sočios valgyti vienas, tačiau kam gi gali pamaišyt kiaušinis, puikus baltymų šaltinis? 🙂

Štai salotų receptas, o norintiems jį išmėginti rekomenduoju nepamiršti baziliko – jo dėka salotos yra tokio puikaus skonio! Porcija vienam žmogui.

Ingredientai

  • Sauja vynuoginių pomidoriukų;
  • 1/5 raudonojo svogūno;
  • 70 g fetos sūrio;
  • Šakelė baziliko;
  • Šakelė petražolės;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 šlakelis baltojo vyno acto;
  • Žiubsnis druskos bei pipirų.

Pomidorus perpjaunam per pusę, susmulkinam svogūną, baziliką, petražoles.  Sūrį supjaustom kubeliais ir stengiamės kuo mažiau trupinti. Viską užpilame aliejaus ir acto mišiniu, pabarstome pipirais bei druska, gerai išmaišom.

Paprasta, skanu, galima ir svečius pavaišinti 🙂 Prie salotų valgiau ”poached egg” (kaip jį pasigaminti galite pamatyti čia), tinka ir virtas kiaušinis ar net vakarykštis keptas lašišos gabalėlis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *