Saldžiojo moliūgo ir kynvos salotos

Pastaruoju metu tapau tikra kynvos (kitaip – bolivinė balanda) fanė – gaminu įvairias salotas arba tiesiog išverdu ir naudoju kaip garnyrą šalia vištienos. Nežinau ar čia tik man, bet šios kruopos skoniu primena mėsą. Gal dėl to kad suteikia sotumą? Na ir šiaip, virtos kynvos skonis neprilygsta niekam! Su gera salotų porcija gaunu daug baltymų, amino rūgščių, angliavandenių, skaidulų, riebalų, vitaminų.. Vardint ir vardint! Na o kas šauniausia – jos tinka net nevartojantiems glitimo (glutes free)!

Šiandien gaminau kynvos salotas su saldžiuoju moliūgu ir sėklomis. Viską sudėjau į dėžutes, prikepiau vištienos garstyčių padaže, ir jau esu rami dėl ateinančių kelių dienų pietų 🙂

Tad jei ieškote gero sočių salotų kurios gali atstoti visą patiekalą recepto, šios bus kaip tik tai ko Jums reikia!

Ingredientai

  • 1/2 sviestinio moliūgo;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 puodelis (220 ml) bolivinės balandos kruopų;
  • 1 1/2 puodelio vandens;
  • 1/3 puodelio džiovintų spanguolių;
  • 1/3 puodelio smulkinto raudonojo svogūno;
  • 3 valg. šaukštai moliūgų sėklų;
  • Druskos bei pipirų.

Padažui reikės:

  • 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus (galite naudoti ir mažiau);
  • 1/4 puodelio balzaminio acto;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • Druskos bei pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname 200 °C temperatūroje.
  2. Saldųjį moliūgą supjaustome mažais kubeliais, suberiame į didelį dubenį, užpilame aliejumi, apiberiame druska bei pipirais pagal skonį ir gerai viską įmasažuojame rankomis. Moliūgą supilame ant kepimo popieriaus ir išsklaidome kad liktų tik vienas sluoksnis. Kepame orkaitėje 20 minučių.
  3. Kol moliūgas kepa, išverdam bolivinę balandą. Kruopas nuplaunam po šaltu vandeniu, sudedam į puodą, užpilam vandeniu ir verdame 20 minučių. (Užvirus vandeniui ugnį sumažiname ir puodą dalinai uždengiame dangčiu).
  4. Paruošiame padažą – tiesiog sumaišome visus ingredientus 🙂
  5.  Iškepusį moliūgą ir bolivinę balandą sudedame į gilų dubenį, suberiam smulkintą svogūną, spanguoles, pakepintas moliūgų sėklas ir gerai išmaišom. Užpilame padažu ir dar kartelį gerai išmaišome. Jei norisi, pagardinkit dar vienu žiubsneliu druskos arba pipirais. Dedam salotas į šaldytuvą ir atvėsinam – skaniausios šaltos.

Štai tokios mūsų sekmadieninės salotos. Nieko sudėtingo, bet kol nepamatai kažkur interneto platybėse recepto, greičiausiai pats to nesugalvotum 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*