Salotos su granatais ir keptu kamembero sūriu

Salotos su kamemberu ir kriaušėmis

Šventėms visada ieškau įdomesnių salotų sprendimų už įprastas mišraines, nes šventės turi būti ypatingos. Prie paukštienos, žuvies ar tiesiog vyno taurės puikiai tiks šios gurmaniškos, greitai paruošiamos salotos su kriaušėmis ir keptu kamembero sūriu. Smeikit salotų, merkit į tą dieviško skonio keptą kamembero sūrį, ir mėgaukitės viena maloniausių akimirkų!

Ingredientai

Salotoms reikės:

  • 3 saujų mėgiamų salotų (renkuosi mixą);
  • 1 kriaušės;
  • 1/2 granato sėklų
  • 1/3 puodelio smulkintų graikinių riešutų;
  • 1 pakuotė NaTurek kamembero sūrio;
  • 1 v.š. skysto medaus;
  • 2 v.š. smulkintų graikinių riešutų.

Padažui:

  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. balzaminio acto;
  • 1/2 a.š. dižono garstyčių;
  • 1 a.š. skysto medaus;
  • Druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Kamembero sūrio paviršių keletą kartų lengvai įpjauname. Apšlakstome medumi, beriame ant viršaus smulkintų riešutų ir kepame 180 °C orkaitėje 15 minučių.
  2. Kol sūris kepa, pasiruošiame salotas. Kriaušes supjaustome griežinėliais ir sumaišome su smulkintais salotų lapais. Beriame granatų sėklas, smulkintus graikinius riešutus.
  3. Sumaišome visus padažo ingredientus, supilame į salotas ir išmaišome.
  4. Į lėkštes dedame paruoštų salotų ir iš orkaitės išimtą keptą kamembero sūrį, dar karštą.

Kiekvienai porcijai rekomenduoju iškepti po atskirą kamembero rutuliuką, patiekti individualiose lėkštėse, o salotų svečiai galės įsidėti atskirai.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Rašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *