Salotos su ožkų sūriu

Kaip rodos visai paprastas salotas paversti nepaprastomis? Tereikia vieno akcento- sūrio. Šioms lengvoms salotoms rinkausi ožkos pieno sūrį Cabrifin iš sūrių karalystės Masters of Cheese. Šioje karalystėje rasite įvairiausių sūrių tiesiai iš jų pagaminimo šalių. Būtent šį ožkos pieno sūrį rinkausi dėl jo kreminės konsistencijos ir lengvo, švelnaus skonio. Pašildytas jis lengvai išsilydo, išorinė sūrio dalis primena Camembert sūrį, kurį tiesiog dievinu. Kas man svarbiausia, būtent šis sūris neturi stipraus ožkų pienui būdingo skonio, kurio išties ne itin mėgstu.

Visi, mėgstantys gerą ir autentišką sūrį, o ne jo pakaitalus, pasižvalgykite Masters of Cheese parduotuvėje Ogmios mieste Vilniuje. Čia rasite visokiausių sūrių tiek vakarėlio užkandžiams, tiek patiekalams, o prie sūrių rasite ir tinkamo vyno bei padažų. Jie turi net ir sveiką figų padažą, kuris ne tik derės prie sūrio, bet ir nejausite sąžinės graužaties jį valgydami 🙂 O aš šį kartą pasirinkau garstyčių padažą, kurį maišant su medumi arba garstyčiomis išgaunu skirtingus skonius, ir galiu priderinti prie įvairiausių rūšių sūrių. Jį naudojau ir šiose salotose- sutaupiau laiko, nes nereikėjo gaminti padažo pačiai.

Receptas paprastas, bet skonis tikrai neapsakomas. Šių salotų akcentas, žinoma, yra ožkos pieno sūris, derintas su virtu burokėliu. Gaminam, kviečiam draugus ir mėgaujamės puikiu vakaru!

Ingredientai

  • Burokėlių lapai;
  • Sultenės;
  • Žirnių ūgliai;
  • Virtas burokėlis;
  • Pistacijos;
  • Graikiški riešutai;
  • 1 a. š. garstyčių padažo;
  • 1 a. š. skysto medaus;
  • Ožkos pieno sūrio Cabrifin.

Gaminimo eiga

  1. Lėkštėje kombinuojame nuplautus ir nusausintus burokėlių bei sultenių lapus, žirnių ūglius, griežinėliais pjaustytus virtus burokėlius.
  2. Sūrį supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir dedame į įkaitintą orkaitę keletui minučių. Geriausia naudoti grilio rėžimą, ir sūrį kepti tik tol, kol jis lengvai išsilydys.
  3. Keptą sūrį dedame ant salotų, apibarstome smulkintomis pistacijomis bei graikiškais riešutais. Sumaišę garstyčių padažą su medumi, apšlakstome salotas. Patiekiame sūriui dar nepravėsus.

Maisto tinklaraštininko gyvenimas yra sunkus tuo, kad po visų maisto fotosesijų tenka valgyti atšalusį patiekalą 🙂 Na bet ko nepadarysi dėl gero kadro.

Šis sūris yra riebus, bet baimintis tikrai nereikia. Būtent dėl šios priežasties jį kombinuoju su lengvais, nekaloringais produktais, ir salotose naudoju pakankamai mažą gabalėlį sūrio.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *