Šiltos keptų paprikų ir šparagų salotos

Šiltos keptų paprikų ir šparagų salotos

Šiltos salotos puikiai tinka rudeniui ir žiemai, kai norisi jaukaus, taip vadinamo comfort food, bet tuo pačiu norisi valgyti sveikai, subalansuotai, ir suvartoti kuo daugiau įvairiausių daržovių, sėklų ir kitų maistingų produktų. Salotas pagaminsite labai greitai, jos puikiai atstos tiek pietus, tiek tiks garnyrui.

Jeigu maitinatės veganiškai, fetos sūrio nedėkite, o vietoje jo panaudokite maistinių mielių dribsnių- skonis bus tikrai ne ką prastesnis.

Ingredientai

  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 geltonoji paprika;
  • 300 g šaldytų šparaginių pupelių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • 100 g fetos sūrio;
  • Sauja kalamata alyvuogių;
  • 5 v.š. saulėgrąžų sėklų;
  • Džiovinto raudonėlio.

Gaminimo eiga

  1. Paprikas supjaustome dideliais gabalėliais, šparagus atitirpiname.
  2. Daržoves dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų, ir dedame kepti 20 minučių į 200 °C orkaitę. Kepant keletą kartų pamaišome, kad daržovės nepradėtų degti.
  3. Keptas daržoves perkeliame į dubenį. Įtrupiname fetą, beriame smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną, pusiau perpjautas alyvuoges.
  4. Saulėgrąžų sėklas lengvai apkepiname keptuvėje, ir suberiame į salotas.
  5. Salotas apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame šiek tiek džiovinto raudonėlio.

Kadangi naudojau fetą, o ji sūri, man nesinorėjo jokio papildomo padažo. Jeigu kažkam pritrūktų skonio, pamėginkite šį padažiuką, puikiai tiks: alyvuogių aliejus, balzaminis actas, česnakas, medus, garstyčios, druska, pipirai, raudonėlis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Salotos tobulos, tiesiog 10 iš 10!

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *