Spalvingos burokėlių, pupelių ir bolivinės balandos salotos

Bolivinės balandos sėklos yra pats geriausias mano 2016 metų atradimas. Be galo sotus reikalas – užvalgius salotų nesinori valgyt dar labai ilgai! O prigalvot galima įvairiausių variantų. Jos puikiai dera su bet kokiom daržovėm arba mėsa. Šį kartą pasirinkau burokėlius – stengiuos kuo dažniau juos naudoti, nors ir nelabai mėgstu. Gal dėl to kad vaikystėj dažnai tekdavo valgyt tradicinę barščių sriubą arba burokėlių salotas su svogūniuku, arba silke 🙂

O dabar šis tas naujo! Sočios salotos su burokėliais 🙂

Ingredientai

Salotoms:

  • 1/2 puodelio nevirtų bolivinės balandos sėklų;
  • 1 puodelis virtų žaliųjų sojų pupelių;
  • 1/3 puodelio smulkintų migdolų;
  • 2 nedideli virti burokėliai;
  • 1 morka;
  • 2 puodeliai rukolos arba špinatų;
  • 1 avokadas.

Padažui:

  • 2 valg. šukšt. obuolių sidro acto;
  • 2 valg. šaukšt. laimo sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintos mėtos arba kalendros;
  • 1 valg. šaukšt. medaus arba klevų sirupo;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • Žiupsnis šviežiai maltų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Išvirti bolivinę balandą pagal instrukcijas ant pakuotės. Palikti atvėsti.
  2. Smulkintus migdolus pakepinti keptuvėje tol kol pradės skleisti aromatą. Padedam į šalį atvėsti.
  3. Burokėlius ir morkas sutarkuojam arba supjaustome plonomis juostelėmis su julienne tipo daržovių smulkintuvu.
  4. Padažui: sumaišome visus ingredientus.
  5. Salotos: į dubenį sudedam smulkintus burokėlius ir morkas, bolivinės balandos sėklas, riešutus, kubeliais pjaustytą avokadą, plėšytus rukolos lapus, pupeles, ir viską gerai išmaišom. Bolivinė balanda turėtų paraudonuoti nuo burokėlių. Į salotas supilame pusę padažo ir viską gerai išmaišom. Paragaujam, jei trūksta skonio – įpilam dar šiek tiek. Galima papildomai pagardinti druska bei pipirais.

Štai ir puiki vakarienė arba pietūs! Jei kažkuris šeimynos narys itin alkanas, šias salotas patiekite su keletu gabalėlių vištienos.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *