Vasaromis visada valgau gaivias daržovių salotas. Vos atėjus karščiams dingsta apetitas, valgau tik lengvą maistą. Puikiai tokiom dienom tinka šviežių daržovių salotos, o kad būčiau soti ir apsirūpinus baltymais, su salotomis patiekiu ir keptą vištieną.
Ingredientai
- Jūsų mėgstamų salotų lapai / špinatai / rukola;
- Paprika;
- Agurkas;
- Pomidoras;
- Ridikėliai;
- Laiškinio svogūno galva;
- Saulėgrąžų sėklos;
- Sezamų sėklos;
- Vištienos krūtinėlė;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- Paprikos milteliai;
- Druska;
- Vištienos prieskoniai;
- Šlakelis balzaminio acto.
Directions
- Daržoves nuplauname, susmulkiname ir išdėliojame lėkštėse. Pabarstome druskos, užpilame šiek tiek balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištieną įtriname prieskoniais: druska, paprika, vištienos prieskoniais. Kepame iš abiejų pusių kol įsmeigus šakutę mėsa bus minkšta.
- Vištieną supjaustome ir sudedame į salotas. Apibarstome sezamų ir saulėgrąžų sėklomis.
Paprasta, bet tuo pačiu tiesiog nepakartojama kai nori kažko lengvo sveikai vakarienei.
Skanaus!
Aušra