Win-win situacijai, kai reikia suvalgyti ir daug daržovių, ir dar spėti surinkti dienos baltymų normą🥗 Puikiai tiks ir priešpiečių dėžutėms! Bolivinė balanda kartu su sviestinėmis pupelėmis puikiai papildo spalvotų, šviežių daržovių derinį, ir salotas paverčia pilnaverčiu patiekalu.

Ingredientai
- Morkos;
- Mėlynojo kopūsto;
- Saujos petražolių;
- Skardinės konservuotų (arba virtų) pupelių;
- Puodelis virtos bolivinės balandos;
- Paprikos;
- Šaukštas kanapių sėklų;
- Citrinos sulčių;
- Alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnis druskos.
Gaminimo eiga
- Morkas ir kopūstus sutarkuojame plonomis juostelėmis, petražoles bei paprikas susmulkiname.
- Daržoves sumaišome su virtomis pupelėmis ir bolivine balanda, suberiame kanapių sėklas ir išmaišome.
- Salotas apšlakstome šlakeliu citrinų sulčių, alyvuogių aliejumi ir beriame žiupsnį druskos. Išmaišome.
Visiškai paprastas paruošimas, šaldytuve šios salotos gali stovėti keletą dienų, tiesiog laikykite uždarytas sandarioje dėžutėje. Puikiai tinka garnyrui prie mėsos patiekalų.




Skanaus!
Aušra