Salotos su špinatais, pomidorais, kukurūzais ir fetos sūriu

Šviežių daržovių salotos

Lengvos, kvepiančios aromatingu baziliku ir šviežiais pomidorais vasariškos salotos, subalansuotos visiems metų laikams!

Naudosime lietuviškas sezonines daržoves ir prieskonius, kuriuos šiuo metu galite rasti visose Lidl Lietuva parduotuvėse. Į šias parduotuves daržovės atkeliavo tiesiai iš mūsų ūkininkų!

Ingredientai

  • Špinatai;
  • Salotos;
  • 2 avietiniai pomidorai;
  • 1 kukurūzo burbuolė;
  • 100 g. fetos sūrio;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • Šviežio baziliko šakelės;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Alyvuogių aliejų sumaišome su smulkintu baziliku, citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir pipirų. Paliekame pastovėti.
  2. Špinatus su salotomis nuplauname ir nusausiname. Įberiame kukurūzus, įmaišome griežinėliais pjaustytus pomidorus, užpilame padažu ir gerai išmaišome.
  3. Ant salotų dedame kubeliais pjaustytą fetos sūrį, papuošiame baziliko lapeliais.

Šios salotos man yra nepamainomas garnyras šalia daugumos mėsos patiekalų, kiaušinių, apkepų, o ką jau bekalbėt apie grilio sezoną!

Paruošimas visiškai paprastas, tinka daug kur, didelė maistinė vertė. O kas svarbiausia ir visada džiugina- daržovės užaugintos vietiniuose ūkiuose.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *