Lengvos, kvepiančios aromatingu baziliku ir šviežiais pomidorais vasariškos salotos, subalansuotos visiems metų laikams!
Naudosime lietuviškas sezonines daržoves ir prieskonius, kuriuos šiuo metu galite rasti visose Lidl Lietuva parduotuvėse. Į šias parduotuves daržovės atkeliavo tiesiai iš mūsų ūkininkų!
Ingredientai
- Špinatai;
- Salotos;
- 2 avietiniai pomidorai;
- 1 kukurūzo burbuolė;
- 100 g. fetos sūrio;
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- Šviežio baziliko šakelės;
- Druskos;
- Pipirų.
Gaminimo eiga
- Alyvuogių aliejų sumaišome su smulkintu baziliku, citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir pipirų. Paliekame pastovėti.
- Špinatus su salotomis nuplauname ir nusausiname. Įberiame kukurūzus, įmaišome griežinėliais pjaustytus pomidorus, užpilame padažu ir gerai išmaišome.
- Ant salotų dedame kubeliais pjaustytą fetos sūrį, papuošiame baziliko lapeliais.
Šios salotos man yra nepamainomas garnyras šalia daugumos mėsos patiekalų, kiaušinių, apkepų, o ką jau bekalbėt apie grilio sezoną!

Paruošimas visiškai paprastas, tinka daug kur, didelė maistinė vertė. O kas svarbiausia ir visada džiugina- daržovės užaugintos vietiniuose ūkiuose.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra