Nuspendžiau įamžint nostalgišką mamos salotų receptą, kuris paprastas iki nukritimo, bet iki šiol pamenu jų skonį🫠
Kas gali būt geriau už šviežių kopūstų ir morkų šokį vienoje lėkštėje🫠 Pamenu, mama tarkuodavo viską smulkia tarka, aš kopūstus pjaustau peiliu, o morką sutarkuoju. Receptą pagerinau pagal mūsų šeimos mitybos įpročius, įvedžiau naudingų maistinių kanapių produktų ir kt. Supjausčius daržoves svarbu jas pamaigyt su ranka, kad kopūstas paleistų savo sultis😊 Viską surašau recepte! Paprasta, skanu ir naudinga👌 Šį garnyrą valgom labai dažnai, kartais papildomai dedu agurkų, ridikėlių arba kukurūzų. Visad klausiat koks padažas, nes dalinuosi story bet niekad neužrašau😂 Tai prašom💕

Ingredientai
- 1/2 nedidelio kopūsto;
- 1 morkos;
- 1 v.š. smulkintų petražolių;
- 2 v.š. kanapių sėklų;
- 3 v.š. saulėgrąžų sėklų;
- ~4 v.š. kanapių sėklų aliejaus;
- Šlakelis citrinų sulčių (nepadauginkit);
- Druska;
- Juodieji pipirai.
Gaminimo eiga
- Kopūstą supjaustome, morką sutarkuojame. Viską gerai pamaigome rankomis.
- Beriame smulkintas petražoles, sėklas, prieskonius, įspaudžiame citrinų sultis, supilame aliejų ir gerai išmaišome.
Valgome iškart🥗 Kitą dieną ir skanu, tik kopūstas būna jau gerokai suminkštėjęs.
Galite drąsiai naudoti alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų, pastarąjį naudodavo mamytė😊 Bet rinkitės tik kokybišką, pirmo spaudimo!


Skanaus!
Aušra