Šviežių kopūstų ir morkų salotos

Šviežių kopūstų ir morkų salotos

Nuspendžiau įamžint nostalgišką mamos salotų receptą, kuris paprastas iki nukritimo, bet iki šiol pamenu jų skonį🫠

Kas gali būt geriau už šviežių kopūstų ir morkų šokį vienoje lėkštėje🫠 Pamenu, mama tarkuodavo viską smulkia tarka, aš kopūstus pjaustau peiliu, o morką sutarkuoju. Receptą pagerinau pagal mūsų šeimos mitybos įpročius, įvedžiau naudingų maistinių kanapių produktų ir kt. Supjausčius daržoves svarbu jas pamaigyt su ranka, kad kopūstas paleistų savo sultis😊 Viską surašau recepte! Paprasta, skanu ir naudinga👌 Šį garnyrą valgom labai dažnai, kartais papildomai dedu agurkų, ridikėlių arba kukurūzų. Visad klausiat koks padažas, nes dalinuosi story bet niekad neužrašau😂 Tai prašom💕

Ingredientai

  • 1/2 nedidelio kopūsto;
  • 1 morkos;
  • 1 v.š. smulkintų petražolių;
  • 2 v.š. kanapių sėklų;
  • 3 v.š. saulėgrąžų sėklų;
  • ~4 v.š. kanapių sėklų aliejaus;
  • Šlakelis citrinų sulčių (nepadauginkit);
  • Druska;
  • Juodieji pipirai.

Gaminimo eiga

  1. Kopūstą supjaustome, morką sutarkuojame. Viską gerai pamaigome rankomis.
  2. Beriame smulkintas petražoles, sėklas, prieskonius, įspaudžiame citrinų sultis, supilame aliejų ir gerai išmaišome.

Valgome iškart🥗 Kitą dieną ir skanu, tik kopūstas būna jau gerokai suminkštėjęs.

Galite drąsiai naudoti alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų, pastarąjį naudodavo mamytė😊 Bet rinkitės tik kokybišką, pirmo spaudimo!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *