Kertu lažybų, kad pupeles su tunu derinate ne dažnai! 🙂 Pati prisibijau tuną derinti su bet kuo kas nėra tiesiog žalias salotos lapas arba bulvė (angliška jacket potato su tunu ir kukurūzais – dieviška!), tačiau pagaliau perlipus savo įsitikinimus likau labai maloniai nustebinta. Bandom!
Gaminsime 2 porcijas.
Ingredientai
- 4 geros saujos rukolos arba bet kokių kitų aštresnio skonio salotų lapų;
- 150 g. virtų baltųjų pupelių;
- 1/2 puodelio virtos kynvos (bolivinėss balandos);
- 1 skardinė tuno savo sultyse;
- 1 avokadas;
- 50 g. fetos sūrio.
Padažui Nr. 1
- 2-3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažui Nr. 2
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1/2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- 1/2 arbat. šaukšt. Dijon garstyčių;
- 1/2 arbat. šaukšt. medaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas
- Ant salotų lapų dėliojame visus ingredientus, trupiname fetą, dedam pjaustytą avokadą. Padažą renkamės vieną iš dviejų: alyvuogių aliejų arba garstyčių ir medaus padažą. Abu tinka puikiai, tad skonį renkamės pagal nuotaiką!
Skanaus!
Aušra