Tuno ir fetos salotos

Kertu lažybų, kad pupeles su tunu derinate ne dažnai! 🙂 Pati prisibijau tuną derinti su bet kuo kas nėra tiesiog žalias salotos lapas arba bulvė (angliška jacket potato su tunu ir kukurūzais – dieviška!), tačiau pagaliau perlipus savo įsitikinimus likau labai maloniai nustebinta. Bandom!

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • 4 geros saujos rukolos arba bet kokių kitų aštresnio skonio salotų lapų;
  • 150 g. virtų baltųjų pupelių;
  • 1/2 puodelio virtos kynvos (bolivinėss balandos);
  • 1 skardinė tuno savo sultyse;
  • 1 avokadas;
  • 50 g. fetos sūrio.

Padažui Nr. 1

  • 2-3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Padažui Nr. 2

  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1/2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • 1/2 arbat. šaukšt. Dijon garstyčių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. medaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

  1. Ant salotų lapų dėliojame visus ingredientus, trupiname fetą, dedam pjaustytą avokadą. Padažą renkamės vieną iš dviejų: alyvuogių aliejų arba garstyčių ir medaus padažą. Abu tinka puikiai, tad skonį renkamės pagal nuotaiką!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *