Žaliosios daržo gėrybių salotos

Žalios, maistingos ir džiuginančios salotos, kurios ypatingai tinka ieškantiems gaivių vasariškų receptų, kai ne itin norisi valgyti. Kynvos dėka išliksite sotūs ilgiau, o šios salotos atstos tiek visą patiekalą, tiek džiugins skanautojus kaip puikus garnyras šalia grilio patiekalų ir ne tik.

Ingredientai

Salotoms:

  • 1/2 kalafioro;
  • 1/2 kopūsto;
  • 4 trumpi agurkai;
  • Sauja laiškinių svogūnų;
  • 1 puodelis virtos bolivinės balandos.

Padažui:

  • Sauja šviežių bazilikų;
  • Sauja šviežių petražolių;
  • Sauja šviežių krapų;
  • 4 v.š. moliūgų sėklų;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1 šalotinis svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Smulkiai supjaustome šviežią kopūstą, agurkus, laiškinius svogūnus, kalafiorų žiedelius. Viską kartu su virtomis bolivinėmis balandomis sudedame į gilų dubenį.
  2. Bazilikus, petražoles, krapus, moliūgų sėklas, druską, svogūną, česnakus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis sudedame į maisto smulkintuvą ir viską smulkiname iki vientisos masės.
  3. Smulkintas daržoves užpilame paruoštu padažu ir gerai išmaišome. Paliekame valandai pastovėti šaldytuve, kad salotos spėtų sugerti visus puikius padažo skonius.

Kiekis gavosi nemažas, jeigu valgytojų nedaug, drąsiai gaminkite pusę nurodyto kiekio. Likutį laikykite šaldytuve, skanu ir sekančią dieną 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close