Žaliosios kopūstų ir agurkų salotos

Žaliosios kopūstų ir agurkų salotos

Žaliosios kopūstų ir agurkų salotos yra mano atradimas. Tiesiog dievinu greitai paruošiamas paprastas salotas. Tai patiekalas, kuris mūsų šeimoje valgomas kasdien (tiek vienos, tiek kaip garnyras), todėl turiu vis nenustoti ieškoti būdų, kaip jas paįvairinti.

Kopūstus mėgstu, nes jų turime praktiškai visus metus. Na o dabar prasidėjo šviežių lietuviškų agurkėlių ir žalumynų metas, tad puiki proga pasimėgauti štai tokiomis, gal ir kiek rudeniškomis, salotomis, įtraukiant šviežią pavasarinį derlių.

Būtinai naudokite kanapių sėklas, jos itin naudingos. Moliūgų sėklas prieš naudojant paskrudinkite, tas aromatas tiesiog užburs visus namiškius 🙂

Ingredientai

  • Šviežio kopūsto;
  • Agurko;
  • Kukurūzų (naudoju konservuotus);
  • Laiškinių svogūnų;
  • Krapų;
  • Kanapių sėklų;
  • Moliūgų sėklų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Citrinos sulčių šlakelio;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Susmulkiname kopūstą, laiškinius svogūnus, krapus, supjaustome agurką. Sumaišome kartu su kukurūzais ir keliais šaukštais kanapių sėklų.
  2. Moliūgų sėklas būtinai pakepiname sausoje keptuvėje- leiskim atsiskleisti nuostabiam riešutiniam aromatui!
  3. Paskrudintas moliūgų sėklas beriam į paruoštas smulkintas daržoves, užpilam itin tyru alyvuogių aliejum (pilu iš akies, mėgstu jo daugiau, kad kopūstai būtų drėgni), įspaudžiam šlakelį citrinų sulčių, beriam šiek tiek druskos, pipirų, ir ragaujam ar nieko netrūksta🥙

Skaniausios valgyti iškart. Likutį laikome šaldytuve, galima valgyti ir kitą dieną, bet tokiu atveju pasidarau padažą atskirai, ir užpilu juo daržoves tik prieš pat valgant😊 Sėklas irgi laikau atskirai, kai norim valgyt- viską tiesiog sumaišau.

Nepamirškit į savo meniu įtraukti salotų: ar šitų, ar kitų, geriausia kuo įvairesnių. Taip labai lengvai savo mitybą praturtinsime įvairiausiomis maistinėmis medžiagomis, o mūsų stalus puoš nuostabios spalvos ir aromatai.

Esi kopūstų fanas? Išmėgink šias spalvingas salotas!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*