Žaliosios salotos su avokadu ir lašiša

Vasara jau lipa ant kulnų, o tas reiškia jog valgysime daug salotų! Visi lėkštėje esantys salotų lapeliai užauginti ant mano palangės, tad kvepia beveik taip kaip salotos iš mamos šiltnamio 🙂 O kokios skanios! Jei norite pasigaminti sočias salotas, naudokit avokadą, lašišą arba kitus riebius produktus – sotumas jausis žymiai ilgiau.

Ingredientai

  • Mišrūs salotų lapai;
  • 2 marinuoti žalieji pipirai;
  • 1/2 avokado;
  • Žiubsnelis sezamų sėklų;
  • Sauja žaliųjų sojų pupelių;
  • Gabalėlis rūkytos lašišos;
  • Ridikėliai.

Padažui reikės:

  • 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių su grūdeliais;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • Žiupsnelio druskos.

Visus ingredientus dėliojame ant salotų ir pagardiname padažu.

Iš avokado ir lašišos gauname pakankamai gerųjų riebalų, na o pipirus renkuosi dėl aštrumo, kuris padeda atsiskleisti visam šių mišrių skonių ansambliui – gurmanai supras! 🙂

Na o kaip padaryti avokado rožę galite rasti čia.

Šių salotų idėja gimė po aksperimento su avokadu 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

One Comment

  1. Labai patiko,tik as dariau su garinta lasisa.Kartoju jau kelinta karta sita recepta ir nenusibosta.

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *