Vasara jau lipa ant kulnų, o tas reiškia jog valgysime daug salotų! Visi lėkštėje esantys salotų lapeliai užauginti ant mano palangės, tad kvepia beveik taip kaip salotos iš mamos šiltnamio 🙂 O kokios skanios! Jei norite pasigaminti sočias salotas, naudokit avokadą, lašišą arba kitus riebius produktus – sotumas jausis žymiai ilgiau.
Ingredientai
- Mišrūs salotų lapai;
- 2 marinuoti žalieji pipirai;
- 1/2 avokado;
- Žiubsnelis sezamų sėklų;
- Sauja žaliųjų sojų pupelių;
- Gabalėlis rūkytos lašišos;
- Ridikėliai.
Padažui reikės:
- 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių su grūdeliais;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- Žiupsnelio druskos.
Visus ingredientus dėliojame ant salotų ir pagardiname padažu.
Iš avokado ir lašišos gauname pakankamai gerųjų riebalų, na o pipirus renkuosi dėl aštrumo, kuris padeda atsiskleisti visam šių mišrių skonių ansambliui – gurmanai supras! 🙂
Na o kaip padaryti avokado rožę galite rasti čia.
Šių salotų idėja gimė po aksperimento su avokadu 🙂
Skanaus!
Aušra
Labai patiko,tik as dariau su garinta lasisa.Kartoju jau kelinta karta sita recepta ir nenusibosta.