Aromatingoji lęšių ir morkų sriuba

Gaminsim lęšių ir morkų sriubą, kuri yra itin įdomaus skonio ir, kas be ko, sveika. Galiu pripažinti kad nesu morkų fanė, tačiau šioje sriuboje jų beveik nejaučiau, kas maloniai nustebino! Lęšiai yra baltymų ir geležies šaltinis, tad tokia sriuba puikiai tinka vakarienei, ypač po gero sporto. Nieko nelaukę, pradedam!

Ingredientai

  • Geras žiupsnis kmynų;
  • Žiubsnelis čili dribsnių su sėklomis;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 600 g. morkų;
  • 140 g. raudonųjų lęšių;
  • 1 l. darživių sultinio;
  • 125 ml. pieno.

Patiekimui: Duona arba liesa grietinė, petražolės.

Gaminimo eiga

  1. Į puodą suberiame kmynus bei čili prieskonius, pakepinam ant ugnies apie 1minutę be aliejaus – tol kol prieskoniai pradės ruduoti ir skleisti aštrų aromatą. Pusę sėklų atidedame į šalį, o likusias paliekame puode.
  2. Į puodą įpilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir lęšius. Ant viršaus užpilame daržovių sultinį (jei sultinio nenorit virti, galit naudoti sultinio kubelį), pieną, ir leidžiam sriubai užvirti. Po užvirimo sumažinam ugnį ir verdam 15 minučių arba tol kol lęšiai suminkštės.
  3. Trinam sriubą rankiniu trintuvu tol kol neliks jokių gumulėlių. Patiekiant ant sriubos viršaus užbarstome likusius prieskonius, papuošiam žalumynais.

Smagiausias dalykas apie šią sriubą yra jos kvapas 🙂 Galima valgyti su grietine arba duona, na o mes ją valgome vieną 🙂

Skanaus!

Aušra

m q

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*