Baravykų sriuba su grietinėle

Baravykų sriuba

Jei ne grybai ir ne uogos… Nebūtų šitos skanios sriubos! 😀

Esu iš Dzūkijos, ir mes, dzūkai, kaip žinia, be grybų- nei iš vietos. Verdam, kepam, troškinam, ir kas be ko- grybaujam.

Šiemet, deja, pagrybaut neteko, tačiau be grybų nelikau, ir sriubą vistiek viriau. O jos neparagauti būtų tikra nuodėmė! Grietinėlė, sviestukas, tobulai suderinti prieskoniai… Pasigaminkit, maloniai nustebsit 😉

Nurodyti kiekiai 4-ioms porcijoms.

Ingredientai

  • 600 g šaldytų baravykų;
  • 2 svogūnų;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 4 v.š. sviesto;
  • 2 v.š. krapų;
  • 1 a.š. paprikos;
  • 1 a.š. čiobrelių;
  • 1 v.š. džiovintų baravykų miltelių (nebūtina);
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • 500 ml sultinio;
  • 2 v.š. sojų padažo;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 3 v.š. miltų.

Gaminimo eiga

  1. Puode ištirpintame svieste apkepiname smulkintus svogūnus, česnakus.
  2. Sudedame nuplautus grybus, kepiname ~8 minutes.
  3. Suberiame prieskonius, išmaišome.
  4. Pilame sultinį, sojų padažą, verdame dar 5 minutes. Įpilame citrinų sultis.
  5. Miltus sumaišome su grietinėle ir supilame į sriubą. Verdame dar 5 minutes.
  6. Patiekiame su tarkuotu kietuoju sūriu.

Sriuba tiršta, ypač skanu valgyti su tarkuotu kietuoju sūriu, pvz. parmezanu. Taip pat labai tiktų skrudintos duonos gabalėliai arba džiūvėsėliai.

Su tokiomis gražiomis, tirštomis sriubomis atsisveikiname su rudeniu, ir pasitinkame artėjančią žiemą. Tokių sriubų tuoj reikės dar daugiau, tiesa? 🙂

Na o šiemet deja neteko pagrybaut ir prisirinkti miško gėrybių, nes gimus dukrelei tam laiko tiesiog nebėra. Bet šį kartą man pasisekė, nes baravykų, ne tik šaldytų, bet ir džiovintų, šią savaitę turi Lidl Lietuva.

Kartu su gurmaniškaja Deluxe produktų linija, orientuota į artėjančias didžiasias metų šventes, pasirodė ir šie nuostabūs baravykai, kurių kokybę jau spėjau įvertinti. Užteko ne tik sriubai, bet ir liko artėjančioms šventėms 🙂

Visa kita- mano TOP prekės tiek dovanoms, tiek ragavimui namuose.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *