Batatų sriuba su jūros gėrybėmis

Batatų sriuba su jūros gėrybėmis

Jeigu mėgsti saldžias bulves, šis receptas kaip tik Tau!

Pats tas vėsiam rudens vakarui. Na o kad nebūtų nuobodu- sriubą vainikuojame gardžiomis jūros gėrybėmis 🙂

Ingredientai

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1/3 a.š. kajeno pipirų;
  • 0.5l daržovių sultinio;
  • 2 saldžiosios bulvės;
  • 200 g kukurūzų;
  • 1 a.š. raudonėlio;
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 400 g. jūros gėrybių.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname aliejų keptuvėje ir apkepame smulkintus svogūnus.
  2. Įspaudžiame česnaką, suberiame kajeno pipirus ir pakepiname dar minutę.
  3. Supilame sultinį, suberiame kubeliais supjaustytas saldžiasias bulves ir verdame apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės. Viską sutriname rankiniu trintuvu, palikdami šiek tiek bulvių gabaliukų.
  4. Suberiame kukurūzus, raudonėlį, įspaudžiame citrinos sultis. Paragaujame, ir jei reikia, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
  5. Jūros gėrybes apkepiname keptuvėje.
  6. Sriubą pilstome į dubenėlius, ant viršaus dedame jūros gėrybes. Papuošiame žalumynais, patiekiame su džiūvėsėliais arba traškia duonele.

Sriuba pikantiška, saldoka, tikrai turėtų patikti batatų mylėtojams!

Šią savaitę visose Lidl Lietuva parduotuvėse galite įsigyti tiek šį jūros gėrybių mišinį, tiek paskanintus džiūvėsėlius.

Šiuos, ir dar daug kitų Iberijos pusiasalio skonių produktų, pažymėtų Sol&Mar ženklu, rasite tik šią savaitę.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *