Kalafiorų ir brokolių sriuba

Kalafiorų ir brokolių sriuba

Kalafiorai ir brokoliai greičiausiai skamba ne itin skaniai, tiesa? 🙂 Tik jokiu būdu nenusiteikit, jog bus neskanu. Net nepajausite, jog joje dominuoja šios daržovės. Prie jų derinau sodraus skonio čederio sūrį ir šiek tiek kumpio, sriubą balinau grietine. Norėjosi pakartoti ir drąsiai galiu sakyti, jog kalafiorų ir brokolių sriuba- tikras atradimas.

Gamindama visada stengiuosi rasti balansą tarp vadinamojo ”sveiko” maisto, ir tokio, kurį dažnai laikome ”nesveiku” (nors jis įprastai tiesiog būna riebus arba kaloringas, tad juo drąsiai galima mėgautis nepiktnaudžiaujant).

Mano tikslas- rasti puikias kombinacijas ir jomis pasinaudojant padėti Jums suvalgyti kuo daugiau daržovių ir kitų mums naudingų produktų, nes tikrai žinau, jog neretai mums tiesiog pritrūksta fantazijos, ką skanaus iš jų pasigaminti.

Šį kartą pavyko nugalėti nuobodųjį brokolį, ir pagaminti išties skanią kreminės tekstūros sriubą. Paragaujam?

Ingredientai

  • 1/2 brokolio;
  • 1/2 kalafioro;
  • 500 ml daržovių sultinio;
  • 150 ml grietinės;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 80 g. čederio sūrio;
  • 5 kiaulienos kumpio juostelės;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Česnako granulių;
  • Čiobrelių (šviežių arba džiovintų).

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje iškepame kumpio juosteles. Iškepusias dedame ant popierinių rankšluosčių sugerti riebalams, o atvėsus jas susmulkiname.
  2. Į puodą supilame sultinį ir suberiame smulkintus kalafiorų bei brokolių žiedus. Uždengiame dangčiu ir verdame apie 10 minučių.
  3. Dedame sviestą, supilame grietinę ir įmaišome tarkuotą čederio sūrį. Suberiame visus prieskonius kartu su smulkintu kumpiu, uždengiame puodą ir verdame dar 10 minučių.
  4. Paragaujame, patikriname ar netrūksta druskos ir nukeliame puoą nuo ugnies.

Sriubą patiekiu su tarkuotu čederio sūriu ant viršaus, šiek tiek kepto traškaus kumpio, na ir dar žiupsniu smulkintų mano pačios užaugintų petražolių 🙂 Jos netgi kvepia kitaip! Arba tiesiog labiau vertini tai, į ką įdėjai nemažai darbo.

Ši sriuba man primena vėsius rudens vakarus, ir pats jos pateikimas šaukte šaukia, kad ruduo jau nebe už kalnų.

Nors ir visada vasara yra laukiamiausias metų laikas, ruduo atneša tam tikrą žavesį: jaukius vakarus, malonią vėsą, kažkieno pabaigą ir kažkieno naują pradžią. O man visada atneša daug naujų, skanių, šiluma užburiančių patiekalų. Na o po vasaros, žinoma, ir vėl visi grįžtame į rutiną, maisto planavimą, sportą ir sveikesnę mitybą.

O gal visgi mėgstat brokolius? Jeigu taip, turiu puikių žinių: labai skanų žaliosios brokolių sriubos receptą rasite čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *