Makaronų sriuba su jautiena

Makaronų sriuba su jautiena

Žiemos metu be galo mėgstu tirštas, sočias sriubas, kurios gali atstoti pagrindinį patiekalą. Viena mano mėgiamiausių šaltojo sezono sriubų- pomidorinė su makaronais, malta jautiena, daržovėmis ir pupelėmis.

Sriuba visiškai paprasta, bet genialumas slypi būtent čia! Be to, reikalingus ingredientus beveik visada turiu namuose, tad nereikia specialiai eiti pirkti produktų.

Ingredientai

  • 300 g. maltos jautienos;
  • Aliejaus kepimui;
  • 2 a. š. prieskonių: druskos, pipirų, česnako granulių;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 didelė morka;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 lauro lapai;
  • 1 v. š. itališkų prieskonių mišinio;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • 1 skardinė (400 ml) konservuotų pupelių;
  • 1 skardinė (400 ml) konservuotų pomidorų;
  • 1l vištienos sultinio;
  • 1 puodelis smulkių makaronų.

Gaminimo eiga

  1. Giliame puode įkaitiname aliejų ir apkepiname jautieną.
  2. Mėsai apkepus, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, morką ir salierus. Beriam druską, pipirus, česnako granules, ir reguliariai pamaišant kepame apie 8 minutes, kol suminkštės daržovės.
  3. Įspaudžiame česnaką, suberiame itališkų prieskonių mišinį, lauro lapus, čili dribsnius ir pakepame minutę.
  4. Supilame pomidorus, pupeles, makaronus ir sultinį. Uždengiame puodą ir verdame tol, kol išvirs makaronai ir baigs virti daržovės.
  5. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių įberiame trūkstamų.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*