Makaronų, vištienos ir šiitake grybų sriuba

Kai norisi nesriubiškos sriubos! Pusiau sriuba, pusiau pagrindinis patiekalas. Nekasdieninė, soti, įdomi. Netgi labai paprastai pagaminama!

Ingredientai

  • 900 ml vištienos sultinio;
  • 1 vištienos krūtinėlė;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 50 g ryžių makaronų (angl. rice vermicelli noodles);
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų (konservuotų arba šaldytų);
  • 3 šiitake grybai;
  • 2 laiškiniai svogūnai;
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • Baziliko / laiškinio svogūno / čili dribsnių patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Užverdam sultinį, įdedam smulkintą česnaką ir imbierą, išmaišom. Įdedam perpjautą vištienos krūtinėlę ir verdam apie 20 minučių (arba tol kol išvirs). Išimame išvirusią krūtinėlę ir su šakute suplėšome mėsą smulkiais gabaliukais, sudedame atgal į puodą.
  2. Į puodą suberiame kukurūzus, pusę smulkintų laiškinių svogūnų, smulkintus šiitake grybukus, smulkintą baziliko šakelę, ryžių makaronus ir įpilame sojų padažą. Verdame apie 3-4 minutes, arba tol kol makaronai suminkštės.
  3. Sriubą patiekiame dubenėliuose, apiberiame smulkintais laiškiniais svogūnais ir/ arba čili dribsniais. Galima papildomai įpilti sojų padažo, papuošti baziliku.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *