Kampe vis dar mėtosi moliūgas? Nieko nelaukime ir gaminkime skanią moliūgų sriubą! 🙂
Žinau, jog ne visi mėgsta lengvai saldų moliūgo skonį, todėl šiame recepte moliūgus derinau kartu su pomidorais, kurie sriubai duoda lengvos rūgštelės ir užgožia moliūgo saldumą.
Ingredientai
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 didelis svogūnas;
- 3 česnako skiltelės;
- 3 pomidorai;
- 4 puodeliai moliūgų piurė;
- 1 a. š. paprikos prieskonių;
- Žiupsnis čili dribsnių;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- Druskos;
- 1/3 a. š. cinamono;
- 300 ml sultinio.
Gaminimo eiga
- Puode įkaitiname aliejų ir kepiname smulkintą svogūną tol, kol suminkštės. Suberiame smulkintą česnaką, prieskonius, ir pakepiname dar porą minučių.
- Į puodą suberiame smulkintus pomidorus ir patroškiname kol suminkštės. Viską sutriname trintuvu iki vientisos masės.
- Į sriubą supilame sultinį, moliūgų piurė, ir verdame keletą minučių, kol užvirs.
- Patiekiame su jogurtu, žalumynais, duona.
Kaip pasigaminti moliūgų piurė. Moliūgą padaliname ketvirčiais, pašaliname sėklas. Paguldome į skardą žieve į viršų, ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 40 minučių. Iškepus paliekame atvėsti, minkštąją dalį išskobiame ir susmulkiname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Laikome sandariame inde šaldytuve iki keleto dienų.



Skanaus!
Aušra