Trinta moliūgų sriuba su pomidorais

Moliūgų sriuba su pomidorais

Kampe vis dar mėtosi moliūgas? Nieko nelaukime ir gaminkime skanią moliūgų sriubą! 🙂

Žinau, jog ne visi mėgsta lengvai saldų moliūgo skonį, todėl šiame recepte moliūgus derinau kartu su pomidorais, kurie sriubai duoda lengvos rūgštelės ir užgožia moliūgo saldumą.

Ingredientai

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 3 pomidorai;
  • 4 puodeliai moliūgų piurė;
  • 1 a. š. paprikos prieskonių;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • 1/3 a. š. cinamono;
  • 300 ml sultinio.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname aliejų ir kepiname smulkintą svogūną tol, kol suminkštės. Suberiame smulkintą česnaką, prieskonius, ir pakepiname dar porą minučių.
  2. Į puodą suberiame smulkintus pomidorus ir patroškiname kol suminkštės. Viską sutriname trintuvu iki vientisos masės.
  3. Į sriubą supilame sultinį, moliūgų piurė, ir verdame keletą minučių, kol užvirs.
  4. Patiekiame su jogurtu, žalumynais, duona.

Kaip pasigaminti moliūgų piurė. Moliūgą padaliname ketvirčiais, pašaliname sėklas. Paguldome į skardą žieve į viršų, ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 40 minučių. Iškepus paliekame atvėsti, minkštąją dalį išskobiame ir susmulkiname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Laikome sandariame inde šaldytuve iki keleto dienų.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *