Keptų trintų pomidorų sriuba su morkomis

Pomidorų ir morkų sriuba

Pagaliau ir vėl atėjo tas metas, kai dauguma mūsų turime begales pomidorų, o tas reiškia, jog atėjo pomidorų naikinimo metas! 🙂

Sriubos, padažai, salotos- greičiausi ir paprasčiausi variantas, kuriuos galima paruošti greitiems pietums ar vakarienei.

Šiandien dalinuosi gardžios ir gaivios pomidorų ir bazilikų sriubos su morkomis receptu, kuris ne šiaip sau sunaikins daug pomidorų, bet ir maloniai nustebins šeimyną puikiu skoniu.

Recepto kiekis- 4 porcijoms.

Ingredientai

  • 9 pomidorai;
  • 3 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 7 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Druska;
  • Pipirai;
  • 600 ml vištienos sultinio;
  • 2 v. š. balzaminio acto;
  • Šviežio baziliko;
  • Žiupsnis čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Pomidorus spjaustome skiltelėmis, česnakus sutraiškome peiliu, morkas ir svogūnus taip pat supjaustome griežinėliais. Viską suberiame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame druska, pipirais, ir dedame kepti 1 valandai į 180 °C orkaitę.
  2. Iškepusias daržoves sutriname maisto smulkintuvu ir sukrečiame į puodą. Supilame karštą sultinį, suberiame smulkintą baziliką ir paverdame apie 5 minutes.
  3. Į puodą įpilame porą šaukštų balzaminio acto, gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Balzaminis actas sriubai duoda maloniai rūgštų skonį, kuris tiesiog tobulai tinka šiltai vasaros dienai.

Baziliko aromatas yra tiesiog nepamainomas ir niekuo nepakeičiamas, tad būtinai naudokite šviežią ir aromatingą baziliką. Daug daug baziliko.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *