Pomidorų sriuba su daržovėmis

Gardi sriuba iš to, ką dauguma mūsų beveik visada turi spintelėse ir šaldytuve!

Ingredientai

  • 3 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 4 saliero stiebai;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 bulvės;
  • 2 v. š. pomidorų piure;
  • 2 l daržovių sultinio;
  • 400 g smulkintų pomidorų;
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių;
  • 140 g spageti makaronų;
  • Pora saujų smulkinto savojos kopūsto;
  • Jūsų mėgstamų prieskonių (druska, pipirai, čili, paprika, česnako granulės ir pan.)

Gaminimo eiga

  1. Morkas, salierus, bulves ir svogūną supjaustome smulkiais kubeliais. Dideliame puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintas daržoves, įspaudžiame česnaką, viską išmaišome ir ant didelės ugnies kepiname apie 5 minutes.
  2. Supilame pomidorus (naudojau konservuotus), pomidorų piure ir daržovių sultinį. Leidžiame užvirti, tada sumažinę ugnį ir uždengę puodą verdame dar 10 minučių.
  3. Suberiame pupeles ir perlaužtus spagečius, verdame dar 10 minučių. Paragaujame ir pagardiname sriubą savo mėgiamais prieskoniais, druska. Galiausiai suberiame smulkintą kopūstą, porą minučių apverdame ir nukeliame puodą nuo ugnies.

Štai tokia itin lengvai paruošiame sriuba iš produktų, kuriuos dažniausiai turime namuose. Konservuotų produktų dažnai nenaudoju, bet visada turiu pasiruošusi netikėtiems atvejams – šis kaip tik ir buvo toks 🙂

Sriubą rekomentuoju patiekti su traškia duona.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *