Šalta rabarbarų sriuba

Šalta rabarbarų sriuba

Spontaniškai gimusi rabarbarų sriuba, kai prisipirkau rabarbarų galetei, bet niekaip neprisiruošiau ją išsikepti. Negi dabar išmesi?

Gavosi labai puikus gaivus šaltos sriubos desertinis receptas, kuris gal ir nepakeis mūsų mylimų šaltibarščių, bet labai tiks atsigaivinti karštą vasaros dieną. Ją valgom su ledais arba maskarpone 🙂

Ingredientai

  • ~400 g rabarbarų;
  • 500 ml vandens;
  • Vanilės;
  • 2 v.š. cukraus (arba daugiau-ragaujam);
  • 1 v.š. tarkuotos laimo žievelės;
  • 1 puodelio braškių.

Gaminimo eiga

  1. Rabarbarus nulupam ir supjaustom gabaliukais. Dedam į puodą, užpilam vandeniu ir užverdam. Įdedam vanilės, cukraus, laimo žievelę, ir verdam ~20min, kol rabarbarai suminkštės.
  2. Išvirus paliekam atvėsti.
  3. Viską supilam į blenderį, sudedam braškes ir viską sumalam.
  4. Dedam į šaldytuvą atšalti. Patiekiam šaltą su ledais!

Šaldytuve geriausia laikyti iki 2 dienų. Be braškių laikytųsi ilgiau 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *