Tailando įkvėpta moliūgų sriuba

Sviestinio moliūgo ir saldžių bulvių sriuba: kokosinė, saldi, turinti lengvo aitrumo. Tiršta, kreminės tekstūros, šildanti – viskas ko reikia žiemai. Saldžių bulvių (batatų) mylėtojams tikrai patiks.

Ingredients

  • 2 v. š. augalinio aliejaus;
  • 3 a. š. raudonosios kario pastos;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 puodelio tarkuotų morkų;
  • 1 nedidelio sviestinio moliūgo (apie 1kg);
  • 1 saldžios bulvės;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 1 puodelis vandens;
  • Druskos.

Papuošimui: baziliko lapeliai, smulkinti čili, pakepintos kedrinės pinijos.

Gaminimo eiga

  1. Dideliame puode įkaitiname aliejų. Sudedame kario pastą ir maišydami kepiname porą minučių. Suberiame smulkintą svogūną ir kepiname kol suminkštės. Jeigu pasta pradeda svilti, įpilame šiek tiek vandens. Suberiame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą saldžią bulvę ir moliūgą. Supilame kokosų pieną ir vandenį, įberiame šiek tiek druskos, išmaišome ir leidžiame užvirti. Užvirus puodą uždengiame ir verdame 20-25 minutes. Porą šaukštų kokosų pieno pasiliekame patiekimui.
  2. Moliūgui ir bulvėm suminkštėjus, viską sutriname rankiniu trintuvu. Sriubą patiekiame dubenėliuose. Ant viršaus pilame kokosų pieną ir sukamaisiais judesiais jį išmaišome ant sriubos paviršiaus. Papuošiame apkepintomis kedrinėmis pinijomis arba kitais riešutais / sėklomis, baziliko lapeliais ir čili griežinėliais.

Pagaminome 3 porcijas. Šią sriubą įsivaizduoju su traškiu duonos skrebučiu <3

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *