Sena gera, kartais veltui pamirštama, bet kiekvienoje virtuvėje tiesiog privaloma Tom Kha sriuba. Švelni, kreminės konsistencijos, tiesiog nepamirštama ir šildanti vėsiais vakarais.
Ingredientai
- 300 g. vištienos filė;
- 2 šalotiniai svogūnai;
- Alyvuogių aliejaus;
- 1 morka;
- 1 raudonoji paprika;
- 100 g. žaliųjų žirnelių su ankštim;
- 1 pakelis kiaušininių makaronų;
- 600 ml vandens;
- 250 ml kokosų pieno;
- 2 v. š. raudonojo kario pastos;
- Sauja žemė riešutų;
- Šviežio baziliko
Gaminimo eiga
- Vištienos filė supjaustome plonomis juostelėmis ir apkepiname aliejuje, giliame puode.
- Suberiame šalotinius svogūnus ir juostelėmis pjaustytas morkas su paprika, žirmelius, ir pakepiname keletą minučių.
- Supilame vandenį su kokosų pienu, įmaišome raudonojo kario pastą ir verdame apie 5 minutes.
- Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės, perplauname šaltu vandeniu ir sudedame į dubenėlius. Ant viršaus pilame paruoštą sriubą, apiberiame pakepintais žemės riešutais, smulkintu baziliku.
Sriubai paruošti užtruksite labai trumpai, bet skonio nepamiršite dar labai ilgai! 🙂 Vietoje baziliko galite dėti kalendrą. Kadangi jos nemėgstu, man čia tiko bazilikas.

Skanaus!
Aušra